Siden Muhammed-krisen eskalerede med afbrændingen af den danske ambassade i Syriens hovedstad Damaskus i februar 2006, har Naser Khader levet med beskyttelse fra Politiets Efterretningstjeneste. Hverdagen med tæt bevogtning af livvagter har krævet tilvænning for både Khader og hans to børn.

”Min 12-årige søn blev først bevidst om vagterne for et par år siden. Han lagde mærke til, at vagterne har pistoler. Det var han meget optaget af. Senere, da jeg solgte huset og flyttede i lejlighed, skulle der oprettes overfaldsrum og alarmer, og PET fortalte mig og mine børn, hvad vi skal gøre, hvis der sker noget. Min søn spurgte, hvad der ville ske, hvis jeg løb ind i beskyttelsesrummet og låste døren. Skulle han så løbe ud på altanen og gemme sig? Det gjorde ondt at høre, men sådan er det. Han havde hørt historien om Kurt Westergaard (tegneren blev i januar 2010 angrebet af en øksebevæbnet mand i sit hjem. Westergaard forskansede sig i husets sikringsrum, mens hans femårige barnebarn sad i stuen, red.).

Jeg er trist over, at et barn skal spekulere over sådan noget. Jeg sagde selvfølgelig til min søn, at jeg aldrig kunne finde på at låse mig inde uden ham.” Den slags oplevelser gør ham endnu mere kompromisløs over for islamister, tilføjer han.

”Den type mennesker er med til at gøre, at jeg lever i et åbent fængsel. Jeg gider ikke drikke mere dialogkaffe. Jeg har for længst fået dialogkaffeforgiftning.”

Kritik af Exitcirklen

I disse dage er Khader kommet i fokus for sin kritik af de to kvinder bag Exitcirklen, Sherin Khankan og Khaterah Parwani. Organisationen arbejder på at hjælpe muslimske kvinder ud af vold og undertrykkelse. Foreningen har fået 680.000 kroner fra Satspuljen.

Khader har sammen med Martin Henriksen (DF) og Marcus Knuth (V) kritiseret de to kvinder for ikke ubetinget at tage afstand fra Sharialoven. Sagen har trukket overskrifter de seneste uger. Og nu truer Exitcirklens direktør Sherin Khankan med at gå rettens vej, hvis ikke Khader trækker sine beskyldninger tilbage, skriver Berlingske.

Men Khader har ikke tænkt sig at undskylde noget. Det fastslår han i det nye nummer af Euroman.

”Khankan og Parwani har haft nogle mærkelige holdninger. Du kan fx ikke få Sherin Khankan til at sige, at hun er utvetydigt imod sharialoven. Sharialoven siger, at kvinder ikke må køre bil, de må ikke få udstedt pas uden mandens samtykke. Sharia som lov respekterer ikke religionsfrihed.

Khankan har sagt, at hun er imod de barbariske straffemetoder, hvortil jeg siger, at det ikke er nok. Du skal være imod hele samfundssystemet. Du kan sige, at det var karaktermord, hvis vi havde sagt det til medierne eller skrevet en kronik om det.

Men det står skrevet i en intern mail, som er sendt til vores kolleger i Folketinget (Khader, Henriksen og Knuth skrev en mail til ordførerne fra Alternativet, Radikale og SF, hvori de opfordrede til at droppe statsstøtten til Exitcirklen, red.). At vores kolleger så lækker det til pressen, det er der selvfølgelig en risiko for. Men vi regnede med, at det blev mellem os. Det er altså normal praksis at skrive mails til hinanden om det, vi skal forholde os til, og her var det Exitcirklen. Derudover er det os imod, at en imam skal være involveret i at arbejde med kvinder udsat for social kontrol.”

Fortryder intet

Men selv om mailen er til internt brug, så skal der vel være dokumentation for det?

”Jo, jo, men det er ikke noget, vi har siddet og fundet på. Du kan finde citaterne på nettet. Jeg har det fra åbne kilder. Khaterah Parwani siger selv, at hun har været medlem af og flirtet med Hizb Ut-Tahrir. Nu siger hun så, at det er ikke længere tilfældet. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvad de mener. Mit svar er: Hvis der er noget af det, I er uenige i, så sagsøg os.”

Du fortryder ikke noget i sagen om Exitcirklen?

”Jeg erkender, at mailen ikke får topkarakter. Det er naivt, men vi regnede ikke med, at nogen ville lække den. Vi (Khader, Henriksen og Knuth, red.) var på tur til Marokko for at se grænsen mellem Marokko og Spanien. Det var på turen, vi bad vores kontor om at formulere en mail og sende den til de andre ordførere. Jeg erkender, at vi fokuserede alt for meget på, hvad Khankan og Parwani har sagt tidligere. Det var en fejl. Fokus skulle have været på deres manglende ekspertise og kompetencer til at modtage 680.000 skattefrie kroner.”

Læs hele interviewet med Naser Khader i den nye udgave af Euroman, som er på gaden torsdag 16.11.

LÆS OGSÅ: Politiske dynastier i Danmark: "Navnet er en genvej ind i politik"

LÆS OGSÅ: Bertel Haarder: "Hvordan skulle jeg kunne forhandle mere end 100 forlig, hvis jeg var manisk og utilregnelig?"

LÆS OGSÅ: Kunsten på kontoret: Se hvad der pryder 4 markante politikeres vægge