Bangkoks mexicanske gangstere

I Thailand breder en ny trend sig: Høje, hvide sokker, bling og bandetatoveringer. Thailænderne læner sig som choloer.

”Om dagen arbejder jeg på et kontor. Om aftenen er jeg mexicansk gangster. Jeg er gangster i hjertet,” siger Ter D Sixty. Hans store sølvkæde er ikke til at overse, ligesom de mørke solbriller og motherfucker-skægget, men der er noget ved hans teint, der nærmere siger Phuket end Los Angeles.

Ter D Sixty er nemlig et af de i alt 27 medlemmer af den Bangkok-baserede cholo-bande, D60. Fra ni til fem er de helt normale thailandske lønslaver, men så snart de får fri, skifter de ham: Så klæder de sig som idolerne fra Amerika.

De fleste af dem er også skallede og har fået lavet bandetatoveringer, som de kender dem fra film og klip på youtube – hvis altså deres koner tillader det. For selvom de i høj grad ser op til choloernes hårde fremfærd, er der ifølge journalist Alexander Hotz fra coconuts.com, der sammen med fotografen Zanya Tanantpapat fandt frem til D60, langt fra Thailand til Mexico:

“De fleste af de her fyre har aldrig rejst ud af Thailand og har et meget overfladisk kendskab til cholo-kulturen. Jeg tror, de sætter pris på choloernes 'take no shit'-attitude, som de kender fra tv og fra nettet, og de kan godt lide det kammerateri, der hører med til at være i en bande.”

Så de er i virkeligheden ikke så 'gangsta?'

”Nej, jeg tror jeg ikke, der er noget bid bag deres gøen og håndtegn. De kan rigtigt godt lide aggressiv rap og T-shirts med pistoler på, men de går ikke rundt og skyder folk eller dealer stoffer.”
Fotos: Zanya Tanantpapat

Se video med thai-cholo’erne her:LÆS OGSÅ: Sammenklip af Top Gear og Friends minder os om, hvor meget vi kommer til at savne Jeremy og Co.

LÆS OGSÅ: Syv typer du altid møder på kunstmuseer

LÆS OGSÅ: Tv-præsidenter vinder over Barack Obama

Bliv ven med Euroman på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Foto