Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Danmarks næste sjove mand: Kandidat nr. 1 Martin Nørgaard

Danmarks næste sjove mand: Kandidat nr. 1 Martin Nørgaard

Hvem er den næste Christian Fuhlendorff eller Mick Øgendahl? Hvem skal få os til at grine i årene, der kommer?

Det har vi fået et panel af allerede etablerede navne som Brian Mørk, Thomas Hartmann og Jacob Tingleff til at komme med en række bud på. Men det er op til dig, hvem der skal have den ærefulde titel som ’Årets danske upcoming komiker’.

Over de næste par dage får du mulighed for at se et uddrag af et sæt, de hver har leveret på den københavnske comedy-club Comedy Zoo.

Her er det Martin Nørgaard.

Du kan stemme på her, hvor et like tæller som en stemme:

LÆS OGSÅ: Grænseoverskridende svensker er det sjoveste på nettet lige nu

Hvorfor blev du komiker?

”Fordi jeg altid har kunnet lide at få folk til at grine. For mig er der noget helt fantastisk i at kunne stå på en scene uden andet end en mikrofon og de ord, der kommer ud af min mund. Og få folk til at grine og klappe og måske endda gå hjem med nogle tanker, de ikke havde, da de kom.

Hvornår vidste du, at det var det, du ville?

”Da jeg som 11-årig så ’Den Ægte Vare’. Da gik det op for mig, at det kunne være et arbejde at stå i sit helt almindelige hverdagstøj og snakke om almindelige hverdagsting på en sjov måde. Det var og er der stadig noget helt magisk over for mig.”

Hvad er det værste ved at være komiker?

”Når man har et dårligt show. Så føler man sig uduelig.”

Hvad er sjovt for dig?

"Hykleri, det tragiske i hverdagen, absurditeter og livets generelle tåbeligheder."

Hvem synes du ellers er sjovt – og hvorfor?

”Det er et svært spørgsmål at svare på, for der er utroligt mange mennesker, jeg synes er sjove - på utroligt mange forskellige måder. Mine absolutte favoritkomikere er stadig Bill Burr og Louis CK. De har en evne til at sige ting, som man selv har tænkt tusinde gange på en ufattelig sjov og præcis måde. Hvis jeg skal svare på, hvilke danske komikere jeg synes er sjovest, må jeg nok melde pas. Jeg nyder at se langt de fleste, og de kan alle sammen noget forskelligt, der er beundringsværdigt.”

Her til sidst: Sig noget sjovt?

”Sig noget sjovt” er det mest irriterende du kan sige til en komiker. Også på skrift i et interview. “Stil et interessant spørgsmål”.

LÆS OGSÅ: 'Fisseronni' klar til at indtage hele landet

Panelet, der har udvalgt de nominerede er:

Torben Chris: En af dansk standups speedsnakkere. Han fik sidste år sammen med Thomas Hartmann kæmpe succes med de to shows “Men´s Room” om mandschauvinisme. Torben Chris kan sammen med Thomas Hartmann også opleves som værter for dette års Comedy Aid, der foregår mellem jul og nytår i Aarhus, Herning og København til fordel for Red Barnet.

Brian Mørk står for skarp, men velklædt satire i koncentreret storform. Oplevede man ham ikke i one man showet ’MØRK’ er man gået glip af en af Danmarks bedste satiriske oplevelser. Brian Mørk er også kendt for at levere sjove podcasts under titlen ’Eksperterne’ sammen med Lasse Rimmer.

Alex Thelander vandt DM i standup i 2013 og er med sin unge alder god til at vurdere de nye talenter i øjenhøjde. Til trods for sin spæde erfaring har Alex optrådt på mange af landets standup-scener og er helt afgjort selv en af dem, der tegner standuppens fremtid i Danmark.

Thomas Hartmann er standuppens ord-ekvilibrist. Han har gennem sin snart 15-årige karriere stået for nogle af standuppens største successer i Danmark, senest ’Men´s Room’ sammen med Torben Chris. Om Thomas Hartmann er det også værd at nævne, at han i foråret 2015 er aktuel med sit nye one man show Betamax.

Jacob Tingleff har udover en imponerende række anmelderroste one man shows også gjort mange teaterstykker sjovere - bl.a. “Linda P på bjerget” med Linda P og “Kronprinsen og Danmark” med Mick Øgendahl. Han er lige nu aktuel med one man-showet “Ulige uger” om livet efter skilsmissen.

Elias Ehlers er som vinder af både ’DM i standup’, 2006 og 1. sæson af TV2 Zulus ’Comedy Fight Club’ samme år et anerkendt navn i den danske comedy branche. Han første one man-show ’Fucking glad’ spillede for udsolgte sale og har skabt store forventninger til hans kommende show ’HELT PERFEKT’, der spiller i hele november. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Stand-up