Det startede selvfølgelig som en joke. Men nu er der virkelig ved at komme penge og berømmelse i det – for alvor.

Mathias Obdrup Jakobsen havde aldrig forestillet sig, at hans karakter ’Fisseronni’ fra Hundige med sin urene hud og endnu mere beskidte mund skulle blive et så stort fænomen, som det er. Et fænomen med 100.000 følgere, endnu flere visninger på YouTube og nu med en single, der skal turneres på landets diskoteker.

”Jeg tror, at jeg har ramt en arketype, som alle kender. Der er en Ronni i enhver by. Alle, der har boet i provinsen kender ham, og han er også så overdrevet, hvilket der er noget sjovt i,” fortæller Mathias Obdrup Jakobsen, der også tror, at de nye sociale medier har stor del af æren for succesen.


Sådan ser Mathias ud 'i virkeligheden'.

”Det, at det ser så
hjemmelavet ud, gør, at folk meget nemmere kan identificere sig med det. Jeg tror ikke, at Ronni havde ramt så godt, hvis jeg havde lavet det som en traditionel satire på DR. Det er noget dejligt uformelt ved, at man kan se, at det er lavet med min egen telefon. Det, at det ligeså godt kunne være naboen, som er fucket i hovedet og har lavet en blog.”

LÆS OGSÅ: 150 ting man burde gøre noget mere

Her kan du se hans nye video ’Nummer’, der henviser til Ronnis forfinede scoreteknik, hvor han holder sin mobil frem mod damer og beder om deres telefonnummer. (Det virker hver gang, ifølge Ronni).Singlen, du kan streame og downloade på blandt andet Spotify og iTunes, er forløberen for en omfattende diskoteksturné.

Han ved godt, at det næste stykke tid formentlig kommer til at stå mere på Ronni end Mathias.

LÆS OGSÅ: Zach Galifianakis møder Brad Pitt i endnu perfekt interview

”Der er allerede kommet de første diskoteksbookinger, så jeg må nok til at indstille mig på, at det tager mine weekender, når jeg skal op og spille på ’Buddy Holly’ i Hobro.”

Her er en af Mathias’ egne yndlingsscener med Ronni.I lang tid var der da også mange, der troede, at Ronni var en ægte person, når han suste rundt på sin scooter og uddelte scoretips.

”Der er stadig nogle, der tror på det. Og inde på siden skriver jeg heller ikke noget om mig selv, men lader folk få lov til at blive i Ronnis univers.”  

”Der er også mange, når jeg er i byen, der kommer hen og siger: ’Det er sgu da Ronni’. Især i starten var folk havde svært ved at forstå, at det var skuespil. Det er ret sjovt.”

Her er den første blog fra Ronni, der stadig er en af hans yndlings:Mathias lægger ca. tre Ronni-opdateringer på om ugen, og ved siden af er han også ved at uddanne sig til journalist, hvor han i øjeblikket er i praktik. Men hvilken fremtid ser han for sig selv – og Ronni?

”Jeg tror ikke, jeg bliver traditionel journalist, og jeg tror heller ikke, jeg bliver Ronni resten af mit liv. For fem år siden sagde jeg, nu stopper Ronni, og han er her jo stadig, så han kommer helt sikkert til at leve nogle år endnu. Jeg vil ikke sætte dato på. Men jeg kan godt lide at lave sjov og spas, og det håber jeg at komme til at lave i mange forskellige afskygninger i fremtiden.”

LÆS OGSÅ: James Blunt er stadig chefen på Twitter