Et underholdende interview med en fodboldspiller hører til undtagelserne inden for tv-journalistik. Både spillere og reportere har det med at snuble i de ophobede floskler, og som regel har begge parter travlt med at krybe ud af den pinefulde seance.

Ikke desto mindre har vi på redaktionen et godt stykke tid efterhånden hulket af grin over en række videoklip med kendte fodboldspillere. Men det er nu ikke på grund af sportsjournalistiske landvindinger. 

Årsagen er YouTube-aliasset Mowgli Junior, der har specialiseret sig i at lægge alternative voiceovers på interview med fodboldspillere. Og så sker der ellers noget. 

LÆS MERE: Roy Keane: Jeg gav Peter Schmeichel et blåt øje

Vores yndlingsklip er det her, hvor Mowgli Junior har forestillet sig, hvad Samuel Eto’o og John Terry også kunne have snakket om. Resultatet er en skøn blanding af sexorgie og frisk frugt.

Men det her, hvor Nicklas Bendtner fortæller om sine præferencer i sengen, er heller ikke værst.

Lige som Mowgli Juniors forvandling af de hollandske landsholdsspillere Bruno Martins Indi og Georginio Wijnaldum til et par fnisende teenagedrenge er temmelig lårklaskende. 

Indrømmet, Mowgli Juniors små kreationer er ikke særlig politisk korrekte. De er både platte og barnlige, men vi har virkelig en svaghed for dem.

Voiceover-talentet er ikke til at overhøre – slet ikke i de tilfælde, hvor der veksles mellem flere stemmer, og det skaber en helt speciel dynamik.

Derfor har vi besluttet os til at finde ud af, hvem det er, der gemmer sig bag kunstnernavnet. Så vi har skrevet til Mowgli Junior på Facebook (Godt 48.000 følgere), og det viser sig, at aliasset dækker over en 17-årig dreng fra Göteborg.

”Mine forældre er fra Indien og Sri Lanka. Jeg går i 2. G. Elsker fodbold. Tjekker det hver weekend og spiller på et hold. Der er ikke så mange flere interessante ting at sige om mig selv:),” skriver han.

Til gengæld har han en del at fortælle om, hvordan han laver sine klip. Han har skrevet følgende til os:

”Jeg finder mine klip på YouTube. Det er forskelligt, hvor lang tid, jeg bruger på at lave dem. Nogle gange, når jeg er i godt humør, og alting fungerer, kan det gå vældigt hurtigt. Andre dage går det lidt trægere. Videoen med Eto’o og Terry tog omkring 2-3 timer, fra jeg fandt videoen, til jeg havde lavet voiceover, klippet det og lagt det ud på Facebook. Mine videoer er 100% improvisation. Jeg sætter videoen på "mute" og så tjekker jeg deres mundbevægelser og fortsætter derfra.”

”Jeg begyndte med at lægge et par videoer ud på min personlige Facebook, hvor jeg fik masser af likes af venner osv. Så besluttede jeg mig for at lave flere og lægge dem ud på en selvstændig Facebookside. Jeg syntes, det var sjovt at gøre grin med fodboldspillere, fordi der ikke var nogen, der havde lavet voiceovers med dem før. Jeg har også lavet et par klip med kendisser og tegnefilm, men eftersom jeg har fået bedst feedback for dem med fodboldspillere, fortsatte jeg med det.” 

”Jeg vidste allerede inden, jeg lagde mine videoer ud, at folk ville blive oprørte eller synes, det var racistisk. Men det er ganske enkelt min form for humor. At gøre grin med ting, som man egentlig ikke burde. Jeg tror, det har noget at gøre med, at jeg har tjekket en masse serier som Family Guy, Boondocks og South Park, hvis humor og komik er lidt på grænsen. Men alt det, jeg siger i mine videoer, har et komisk formål. Jeg har altid sagt det til dem, der bliver forargede over dem. Hvis man synes, det er for følsomt, så skal man ikke se mine videoer.”

Hvis man ikke er blevet stødt endnu, er der mere Mowgli Junior-guld på YouTube. Se blandt andet Cristiano Ronaldo modtage en gylden bold, og et lille potpourri af spillere, der kommenterer den bidske Suarez. 

LÆS MERE: Christian Eriksen: Sådan skyder jeg frispark

Vi mener for øvrigt at have fundet en Instagramprofil tilhørende manden bag Mowgli Junior. Det kan anbefales at gå ind og lytte til hans Mourinho- og Redknapp-parodier.

LÆS MERE: 15 forfærdelige sportsuniformer