Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Danmarks næste sjove mand: Kandidat nr. 2 Kasper Gross

Danmarks næste sjove mand: Kandidat nr. 2 Kasper Gross

Der er næppe noget sværere end at stille sig op på en scene kun bevæbnet med en mikrofon og få folk til at grine. Ikke desto mindre er der nogle få modige (og sjove) sjæle, der tager chancen. Dem vil vi gerne hylde og være med til at gøre opmærksom på nogle af de nye stjerner.

Det har vi fået et panel af allerede etablerede navne som Brian Mørk, Thomas Hartmann og Jacob Tingleff til at komme med en række bud på, hvem der skal få os til at grine i de kommende år. Men det er op til dig, hvem der skal have den ærefulde titel som ’Årets danske upcoming komiker’.

Over de næste par dage får du mulighed for at se et uddrag af et sæt, de hver har leveret på den københavnske comedy-club Comedy Zoo.

Her er det Kasper Gross.


Du kan stemme på Kasper Gross her, hvor et like tæller som en stemme.

Hvorfor blev du komiker?

”På en lejrskole i 2. klasse var jeg dybt misundelig på klassens populære dreng, Mads, fordi han kunne få pigerne i klassen til at grine. Jeg tror, det har ligget ret dybt i mig siden, at det ville være en god egenskab.”

Hvornår vidste du, at det var det, du ville?

”Det var ikke rigtigt et valg fra den ene dag til den anden. Jeg tror, det er lidt ligesom at være afhængig af stoffer. Man starter med et par uskyldige jokes bagved skuret med gutterne og pludselig eskalerer det, og man er afhængig.”

Hvordan reagerer folk, når du siger [at du er komiker]?

”De undskylder ofte, at de ikke kan genkende mig. Og så forklarer jeg, at de ikke skal undskylde, og at det kun er en meget lille minoritetsgruppe, der kan genkende mig – min familie. Derfra er stemningen ofte lidt akavet.”

Hvad er det værste ved at være komiker?

”Når folk beder mig om at sige noget sjovt.”

Hvad er sjovt for dig?

”Det subtile, det underfundige og det intellektuelle. Eller en god prut-joke – det kan også et eller andet.”

Hvem synes du ellers er sjov – og hvorfor?

”Jeg har altid været kæmpe fan af Niels Hausgaard. Jeg synes, hans timing og levering er noget af det bedste, vi har i Danmark. Ham burde I smide på forsiden en dag.”

Sig noget sjovt? 

”Den måtte jo komme”…

Panelet, der har udvalgt de nominerede er:

Torben Chris: En af dansk standups speedsnakkere. Han fik sidste år sammen med Thomas Hartmann kæmpe succes med de to shows “Men´s Room” om mandschauvinisme. Torben Chris kan sammen med Thomas Hartmann også opleves som værter for dette års Comedy Aid, der foregår mellem jul og nytår i Aarhus, Herning og København til fordel for Red Barnet.

Brian Mørk står for skarp, men velklædt satire i koncentreret storform. Oplevede man ham ikke i one man showet ’MØRK’ er man gået glip af en af Danmarks bedste satiriske oplevelser. Brian Mørk er også kendt for at levere sjove podcasts under titlen ’Eksperterne’ sammen med Lasse Rimmer.

Alex Thelander vandt DM i standup i 2013 og er med sin unge alder god til at vurdere de nye talenter i øjenhøjde. Til trods for sin spæde erfaring har Alex optrådt på mange af landets standup-scener og er helt afgjort selv en af dem, der tegner standuppens fremtid i Danmark.

Thomas Hartmann er standuppens ord-ekvilibrist. Han har gennem sin snart 15-årige karriere stået for nogle af standuppens største successer i Danmark, senest ’Men´s Room’ sammen med Torben Chris. Om Thomas Hartmann er det også værd at nævne, at han i foråret 2015 er aktuel med sit nye one man show Betamax.

Jacob Tingleff har udover en imponerende række anmelderroste one man shows også gjort mange teaterstykker sjovere - bl.a. “Linda P på bjerget” med Linda P og “Kronprinsen og Danmark” med Mick Øgendahl. Han er lige nu aktuel med one man-showet “Ulige uger” om livet efter skilsmissen.

Elias Ehlers er som vinder af både ’DM i standup’, 2006 og 1. sæson af TV2 Zulus ’Comedy Fight Club’ samme år et anerkendt navn i den danske comedy branche. Han første one man-show ’Fucking glad’ spillede for udsolgte sale og har skabt store forventninger til hans kommende show ’HELT PERFEKT’, der spiller i hele november. 

LÆS OGSÅ: Årets upcoming komiker: Kandidat nr.1 Martin Nørgaard

LÆS OGSÅ: Grænseoverskridedende svensker er det sjoveste på nettet lige nu

LÆS OGSÅ: Fisseronni klar til at indtage hele landet

Se, hvad vi ellers skriver om: Stand-up