Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Danmarks næste sjove mand: Kandidat nr. 5 Daniel Lill

Danmarks næste sjove mand: Kandidat nr. 5 Daniel Lill

Der er næppe noget sværere end at stille sig op på en scene kun bevæbnet med en mikrofon og få folk til at grine. Ikke desto mindre er der nogle få modige (og sjove) sjæle, der tager chancen. Dem vil vi gerne hylde og være med til at gøre opmærksom på nogle af de nye stjerner.

Det har vi fået et panel af allerede etablerede navne som Brian Mørk, Thomas Hartmann og Jacob Tingleff til at komme med en række bud på, hvem der skal få os til at grine i de kommende år. Men det er op til dig, hvem der skal have den ærefulde titel som ’Årets danske upcoming komiker’.

Over de næste par dage får du mulighed for at se et uddrag af et sæt, de hver har leveret på den københavnske comedy-club Comedy Zoo.

Her er det Daniel Lill.

Du kan stemme på Daniel Lill her, hvor et like tæller som en stemme.

Hvorfor blev du komiker?

”Det gjorde jeg vel, fordi jeg godt kan lide at få folk til at grine. Men det at være komiker kan også være en svær titel. For du bliver kaldt komiker fra day one. Selvom jeg SLET ikke var særlig sjov i starten! Det ville svare til at du blev kaldt journalist, første dag du mødte op på journalisthøjskolen. Det er lidt af et pres, ikke?”

Hvornår vidste du, at det var de, du ville?

”Det vidste jeg lige, da jeg gik af scenen allerførste gang, jeg havde optrådt med stand-up. Den første gang gik rigtig godt. Sådan husker JEG det i hvert fald. Det med at de store grin vælter indover en og folk der med tårer i øjnene og ondt i kæberne. Ligesom første gang man har sex. Store grin, tårer i øjnene og ondt i kæberne. Jeg skal ikke kunne sige, hvordan hun havde det.”

LÆS OGSÅ: Danmarks næste sjove mand: Kandidat nr. 1 Martin Nørgaard

Hvad siger folk når du siger, at du er komiker?

”Det kommer an på, hvor fulde folk er. Ædru mennesker siger som regel: Nå okay. Spændende. Fulde mennesker siger som regel. ARGH HVA!? Hvorfor er du ikke i fjernsynet? Den er altid svær at svare på. Måske fordi der ikke er brug for en lalleglad to meter høj skaldet mand fra Horsens?”

Hvad er det værste ved at være komiker?

”Jeg er nu rigtig glad for det, jeg laver. Det skal siges. Men hvad det værste er? Det skulle vel nærmest være den ventetid, der er, når man er i andre byer. Hvor man kommer hjem kl 23 efter show på sit hotel, og så skal optræde kl. 20 næste dag. Så ligger man der på et hotel med dr1, tv2news og samtlige discountudgaver af Sat1. Hvis der er nogen, der kender noget på youtube, som er sjovt, og jeg ikke har set, så smid gerne en mail.”

Hvad er sjovt for dig?

”Jeg elsker, når ting kan få lov til at blive fjollet eller dumt, og alle er med på den. Jeg er ret glad for komikeren Tommy Cooper. Han tryller og fjoller rigtig meget rundt på scenen. Nej, ikke Rune Klan. Tommy Cooper er dog lidt old school comedy, men hvis man accepterer, at det er fjollet - så synes jeg, man får en fest!”

LÆS OGSÅ: Danmarks næste sjove mand: Kandidat nr. 2 Kasper Gross

Hvem synes du ellers er sjov?

Årh, der er mange! Jeg tror, man ryger ind i nogle faser, ligesom med musik. PT er jeg RIIIIGTIG glad for John Mulaney. Det får lov til at blive fjollet og har en god vibe omkring showet.”

Sig noget sjovt?

”Gud ja. Det er DET, folk siger, når jeg fortæller dem, jeg er komiker.”

LÆS OGSÅ: Danmarks næste sjove mand: Kandidat nr. 3 Anders Grau

LÆS OGSÅ: Danmarks næste sjove mand: Kandidat nr. 4 Kasper Porsdal

Se, hvad vi ellers skriver om: Stand-up