Tobias Dybvad: ”Jeg har aldrig i nogen som helst tilstand sagt den sætning til et andet menneske. Jeg ville ikke engang turde sige den for sjov” scroll-down

Tobias Dybvad: ”Jeg har aldrig i nogen som helst tilstand sagt den sætning til et andet menneske. Jeg ville ikke engang turde sige den for sjov”

Den 40-årige komiker Tobias Dybvad om sin vrede mod autoriteter, et frontalt sammenstød og om at købe gardiner og blive voksen.

Af Jonas Langvad Nilsson
Foto: Sine Jensen
Mennesker Euroman

Hvad er den mest besynderlige historie, du har læst om dig selv på nettet?

”Dengang jeg som ung komiker kunne finde på at google mig selv, kunne jeg havne i et eller andet netforum med nogle mennesker, der gengav noget, jeg slet ikke kunne genkende. Der var nogen, der skrev, at jeg var sådan en, der prøvede at score damer ved at sige: ’Ved du, hvem jeg er?’ Jeg ved, at jeg aldrig i nogen som helst tilstand har sagt den sætning til et andet menneske. Jeg ville ikke engang turde sige den for sjov. Der er aldrig kommet noget godt ud af at sige den sætning.”

Har du siddet i et fly og bedt for dit liv?

”Nej, men jeg har siddet i et fly, hvor der blev så stille, at jeg tænkte, om motoren simpelthen var gået ud, uden at nogen havde lagt mærke til det. Så gik det op for mig, at jeg havde propper i ørene.”

Har du følt, at døden har pustet dig i nakken?

”Jeg kom engang kørende i krydset ved Rio Bravo i Stormgade i København i min første bil, en Peugeot 306. Jeg var på vej ind til Comedy Zoo, og jeg havde ikke drukket. Jeg ved simpelthen ikke, hvad der skete, andet end at jeg skulle lige over i krydset, og at jeg på en eller anden måde stødte frontalt sammen med en anden bil. Idet jeg fik airbaggen i hovedet, besvimede jeg. I et par dage var jeg i en tilstand af hukommelsestab. Jeg fik ikke skylden for uheldet, og selve ulykken er aldrig kommet tilbage. Den er slettet fra min hukommelse. Traume-mæssigt er det jo meget praktisk.”

Hvilken overspringshandling begår du hyppigst?

”At tjekke hvor mange billetter, jeg har solgt til et show. Også selvom jeg lige har tjekket det for 10 minutter siden. Det kan jeg bruge uforholdsmæssigt lang tid på i forhold til, hvor langsomt sådan noget rykker sig.”

Hvornår blev du voksen?

”Da jeg fik gardiner i en alder af 34. Jeg begyndte at lave ’Dybvaaaaad!’, da jeg var 31. Der begyndte jeg at tage min karriere alvorligt og arbejde meget mere målrettet. Da jeg fyldte 34, var jeg klar til at ringe til en gardinmand. Jeg købte også pæne møbler til min lejlighed. Indtil da havde det været meget ungdomsbuleagtigt med blot en smadret sofa. I 2018 blev jeg husejer. Det er også ret voksent.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview