Rasmus Dissing er producer for Esben Bjerre og Peter Falktofts ValgAmok: ”Fotograferne var gået kolde, Esben var fuld og Peter sad på Fox News klokken 4 om natten, mens der sad 6000 mennesker og så med” scroll-down

Rasmus Dissing er producer for Esben Bjerre og Peter Falktofts ValgAmok: ”Fotograferne var gået kolde, Esben var fuld og Peter sad på Fox News klokken 4 om natten, mens der sad 6000 mennesker og så med”

Rasmus Dissing startede et produktionsselskab som 18-årig, fordi han godt ville have råd til en ny computer. I dag producerer han TV for Esben Bjerre og Peter Falktoft, der ikke tøver med at kalde ham Danmarks bedste. Her fortæller han om, hvordan man med muskelsvind overbeviser branchen om sit kram, og om hvordan det er at producere TV uden et fast manuskript.

Af Boris Schilling Weiss
Foto: Kenneth Nguyen
Mennesker Euroman

Hvordan startede du med at arbejde med Esben og Peter?

”Siden jeg var 11-12 år, har jeg syntes, at det var spændende med TV og den slags. På samme tid var jeg med i en dokumentar, som Theis Mortensen, der i dag er fotograf for Esben og Peter, var med til at lave. Vi holdt kontakten i de efterfølgende år. Da jeg var 18 år gammel, startede jeg et produktionsselskab med en kammerat. Vi tænkte bare, at hvis vi kunne lave et par hjemmesider til nogle firmaer, kunne vi få råd til en ny computer. Vi gik bare den vej, mulighederne bød sig. Og i 2017 skulle Esben og Peter bruge en til at producere ValgAmok, og der anbefalede Theis Mortensen mig. Siden da har jeg produceret udsendelserne for dem.”

Har du mødt udfordringer ved at komme ind i branchen?

”Ja, i høj grad, men jeg tror ikke, det handler om den specifikke branche. Jeg tror mere, det er arbejdsmarkedet generelt. Førhen oplevede jeg meget, at folk var usikre på, om jeg kunne udføre et job. Jeg forestiller mig, folk har fordomme i retning af: ’Hvad nu hvis han bliver syg. Han har jo et handikap, så han må være svag eller svækket.’ Jeg har i hvert fald oplevet, at der har været en stor usikkerhed omkring at hyre mig. Men jeg har aldrig fået en opgave, jeg ikke kunne løse. Jeg har altid leveret det, jeg skulle. Fordommene er aldrig blevet til virkelighed.”

Hvordan fik du overbevist andre om, at du kan dit kram?

”Jeg tror, det har skyldtes, at jeg har fået chancen. Der er ingen tvivl om, at det, at jeg er en fast del af Esben og Peters valgdækning, har haft en indflydelse på de jobs, jeg kan få. Jeg oplever ofte, at folk ved, at det er mig, der laver det. ’Hvis det er ham, der laver Esben og Peters valgdækning, der er noget af det mest streamede fra ikke-etablerede medier, så må han kunne noget.’ Jeg fornemmer, at det har været en blåstempling.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Peter Falktoft og Valg