Nyt kamera forhindrer dig i at tage kliché-billeder

Se videoen, der viser alt det, du kan droppe i København.

Verden er fuld af mennesker, der tænker på samme måde, rejser til de samme byer og fotograferer de samme seværdigheder. Det skaber en stadig større ophobning i den digitale suppe af billeder af det samme motiv. Faktisk er der så mange ens fotos på internettet, at man helt burde holde op med at tage billeder af bestemte ting. For hvad er pointen i at tage endnu et?

Men nu er der godt nyt på vej til alle os, der hele tiden falder for fristelsen til at dokumentere det mest åbenlyse: kameraet, der nægter at gentage en træt kliché, kan blive en realitet. 

LÆS OGSÅ: Den fotogene aperitif aperol erobrer sommer-DanmarkTyske Philipp Schmitt har fået ideen til Camera Restricta, der bogstavelig talt strejker, hvis du peger objektivet mod et fortærsket motiv. På sin hjemmeside forklarer han, teknologien bag:

”Camera Restricta er en prototype på en ny slags kamera. Det kan finde sin placering via GPS og leder efter fotos, der er blevet geotagget i nærheden. Hvis kameraet beslutter, at der er taget for mange det sted, trækker den objektivet ind i sig selv og blokerer søgeren. Du kan ikke tage flere billeder her.” 

For at demonstrere, hvordan det fungerer i praksis, har han allieret sig med en tysk fotograf, der bor i København.Se her, hvilke problemer, hun støder på, når hun besøger Den lille havfrue, Slotsholmen og Christiania:


 

LÆS OGSÅ: 12 danske fotografer du bør følge på Instagram

LÆS OGSÅ: Modig fotograf fanger løve sekunder før den går til angreb

LÆS OGSÅ: Det mest populære billede på Instagram i 2013

Se, hvad vi ellers skriver om: Teknologi