Jagten på en ung John McClane
Foto: Sean Gallup/Getty Images

Jagten på en ung John McClane

Fem bud på en ung John McClane

Har du også grublet over, hvem i alverden der vil kunne spille en ung John McClane i ny Die Hard-film? Få fem bud her.


En ny Die Hard-film er på vej. I den sjette film i rækken kan vi se frem til at opleve ikke blot én, men hele to John McClanes dele uskønne øretæver ud. 

For den næste film i den legendariske serie om den hårdkogte strømer vil følge både en ung og en ældre John McClane. Det sker i to spor, hvor det ene vil fungere som en forløber, hvor man følger en ung McClane. Mens det er sikkert, at den ældre vil have gode gamle Bruce Willis i rollen, er det dog endnu ikke kendt, hvem der skal spille den unge McClane.

Ifølge instruktør Len Wiseman er den rette casting ”helt afgørende”, men hvilke skuespillere på planeten er rå nok til at udfylde de sko? Euroman har bedt filmanmelder Thomas Brunstrøm om assistance, og han kommer her med fem bud.

Jack O’Connell, 27 år

”Det er mit bedste bud. Man vil have set ham i ’Unbroken’, der er instrueret af Angelina Jolie, men mere vigtigt i en film, der hedder ’71’. Den er for det første pisse god, men frem for alt kan man se John McClane i Jack O'Connell her. Filmen foregår i 1971, og han spiller en engelsk soldat, der bliver fanget i Belfast, mens urolighederne er på sit højeste (i konflikten mellem protestanter og katolikker i Nordirland, red.).

Han er en helt almindelig fyr, der havner det forkerte sted, som også Bruce Willis gør. Han kan ikke noget fancy karate eller noget, men han signalerer på en eller anden måde, at han har et overlevelsesinstinkt, der gør, at han nok skal klare det – præcis ligesom John McClane har. Med lidt god vilje ligner han egentlig også okay.”

Jack O'Connell. Foto: Pablo Cuadra/Getty Images

Taron Egerton, 27 år

”Man vil kende ham fra to film – ’Kingsman: The Secret Service’ og ’Kingsman: The Golden Circle’. I de film leverer han både action og smart-ass-one-liners, som også Bruce Willis kan, og som er en væsentlig del af John McClane. Så han er faktisk et godt bud, synes jeg. Man tror på, at han kan uddele en røvfuld, selv om han ikke er kæmpestor og pumpet, men han virker bare sej og mandig alligevel.”

Taron Egerton. Foto: Han Myung-Gu/Getty Images

Joseph Gordon-Levitt, 36 år

”Det meget oplagte bud er Joseph Gordon-Levitt. Han spillede Bruce Willis som ung i en film, der hedder ’Looper’, og det fungerede meget godt. I ’Looper’ havde han blandt andet monteret en falsk Bruce Willis-næse, men man troede på, at de var den samme person. Den købte man. Han er måske lidt for pæn og pussenusset til at være John McClane. Til gengæld er han røv charmerende, som også er en væsentlig del af rollen, og generelt er han bare skide dygtig.”

Joseph Gordon-Levitt. Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Christopher Abbott, 31 år

”Christopher Abbott er mest kendt fra HBO-serien ’Girls’, men han har også spillet med i en meget anmelderrost, men ukendt, indie, der hedder ’James White’.

Han har overhovedet ikke spillet action før, men grunden til, at Bruce Willis i første omgang blev castet til Die Hard, var, at man ville prøve noget andet end etablerede actionstjerner som Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger og Mel Gibson, så det behøver ikke at tale imod, at han ikke har prøvet action før. Han har også det der ’scruffy’ look og kan se livstræt ud. Og så kan han ryge på en sej måde – det er John McClane også god til.”

Christopher Abbott. Foto: Robin Marchant/Getty Images

Milo Gibson, 27 år

”Milo Gibson er søn af Mel Gibson. Det er lidt en dark horse – primært fordi han ikke har meget erfaring. Han har en lille rolle i 'Hacksaw Ridge', som Mel Gibson har instrueret, og så er han snart med i en krig-mod-terror-actionfilm, der hedder ’All The Devil’s Men’.

Der er ikke nogen trailer endnu, men der er allerede ret meget hype om både filmen og ham. Når man ser billeder af ham, ser han bare rigtig ud. Han ligner ikke Bruce Willis på en prik, men man kan godt se det for sig.”

Milo Gibson (tv.) med sin far Mel Gibson. Foto: Kevin Winter/Getty Images

Der er endnu ikke nogen dato på den nye Die Hard-film, men forslagene til rollen som den unge John McClane er nu hermed givet videre til instruktør Len Wiseman.

LÆS OGSÅ: Bruce Willis vender tilbage i en ny Die Hard

LÆS OGSÅ: Danske Barbara besøgte Hugh Hefner i hans mansion: "Pludselig trådte han ud med sine to kærester under armene

LÆS OGSÅ: Se den nye trailer til ‘Peaky Blinders’ sæson 4