De bedste tv-serier 2014

De bedste tv-serier 2014

Seks tv-serier, vi glæder os til i 2014

Januar behøver ikke kun at være grå og kedelig. En række tv-serier har nemlig sæsonpremiere. Både nye og gamle. Vi har kigget lidt nærmere på seks af dem.


HOUSE OF CARDS

Ventetiden har været lang og næsten ulidelig, men nu kan vi begynde nedtællingen til, at Frank Underwood (Kevin Spacey) endelig vender tilbage. Den 14. februar bliver hele anden sæson (bestående af 13 episoder) tilgængelig på Netflix. Frank er blevet vicepræsident og er nu tættere på præsidentembedet end nogensinde før. Hans kone Claire Underwood (Robin Wright) er mere iskold end nogensinde, og journalist Zoe Barnes (Kate Mara) er på sporet af Franks ugerninger.

Sæson 2 har premiere 14. februar 2014 på Netflix.

__________


GIRLS

Hannah (Lena Dunham) og veninderne er tilbage den 13. januar, hvor du allerede kan se de to første episoder på HBO Nordic. Det virker ikke til, at veninderne har meget mere styr på livet i den nye sæson, men det ville heller ikke have været specielt underholdende. Hannah er sammen med Adam igen, Marnie er blevet forladt, Shoshanna snakker hurtigere end nogensinde, og Jessa vender tilbage. HBO har netop bestilt en fjerde sæson, så vi kan beholde pigerne i mindst et år endnu.

Sæson 3 har premiere 13. januar 2014 på HBO Nordic.

__________


TRUE DETECTIVE

Matthew McConaughey (der i de seneste år er gået fra at være Hollywoods største flødebolle til en respekteret skuespiller) og Woody Harrelson spiller hovedrollerne i tv-dramaet om en mordgåde, politiet måtte opgive at løse i 90’erne. I 2012 bliver sagen genåbnet, og skeletterne begynder selvfølgelig at vælte ud af skabene. Også for de to politibetjente. Serien er en såkaldt antologi, hvilket betyder, at kommende sæsoner vil bestå af et helt nyt cast og en nye historie, som man tidligere har set det i serien ’American Horror Story’.

Sæson 1 har premiere den 13. januar 2014 på HBO Nordic.

___________


FLEMING

James Bonds far hedder Ian Fleming, og det måtte jo ske før eller siden, at hans liv også skulle under kærlig behandling på skærmen. Det bliver den i en mini-serie på fire afsnit med Dominic Cooper i hovedrollen som den noget usympatiske Ian Fleming. Selv om skuespillerne har udtalt, at serien langt fra er realistisk, er den i hvert fald underholdende. Der er en smule mere James Bond over serien end Flemings rigtige liv, men det skader jo ikke. 

Sæson 1 har premiere i februar 2014 på HBO Nordic.

___________


LOOKING

Den nye serie ’Looking’ følger tre homoseksuelle venner i nutidens San Francisco, hvor homoseksuelle nyder større frihed end nogensinde før. Serien handler ikke specielt om det at være homoseksuel, men har fokus på kærlighed, scoreteknikker, monogami og venskab. En drengeudgave af ’Girls’, kunne man måske passende døbe den. Og det er HBO, der står bag serien, så der er ikke meget censur – heller ikke når det kommer til analsex.

Sæson 1 har premiere den 20. januar 2014 på HBO Nordic.

__________


BANSHEE

Første sæson gjorde ikke det store væsen af sig herhjemme, men nu kommer anden sæson af tv-serien, hvor danske Ulrich Thomsen har en af hovedrollerne. Han spiller den usympatiske Kai Proctor, der styrer byen Banshee med hård hånd. Og netop af den grund er tv-serien et kig værd. Vold, intriger og sex gør den også til interessant tv-kigning. 

Sæson 2 har premiere den 11. januar 2014 på HBO Nordic.


LÆS OGSÅ De 10 film vi glæder os mest til i 2014

LÆS OGSÅ Jordan Belfort er den virkelig Wolf of Wall Street