Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Serial podcast

3 podcasts du bør høre i december

Savner du inspiration til, hvad du skal putte i ørerne, anbefaler vi her tre af vores favoritter for tiden.

This Sounds Serious

This-Sounds-Serious-logo-website.jpg
Det værste, du kan gøre, er at tage ’This Sounds Serious’ alt for seriøst. Podcasten er historien om et absurd opkald til alarmcentralen, en vejrvært, der er druknet i en vandseng og en tvillingebror, der var næstkommanderende i en kult. Går du med på præmissen, får du den mest surrealistiske lytteoplevelse, man kan forestille sig, men køber du ikke historien, er det stadigvæk underholdende. Podcasten er radiomediets svar på mockumentary-serien ’American Vandal’, der gør tykt grin med true crime-genren i sin helhed og de alt for karikerede genregreb i særdeleshed.

Serial, sæson 3

Vært Sarah Koenig har brugt et år på at følge alle typer af strafferetlige sager i Cleveland, Ohio, lige fra besiddelse af marihuana og værtshusslagsmål til mere alvorlige og grove overtrædelser. Fælles for dem alle er sjusket politiarbejde, overdrevne sager og et system, der tilgodeser de mistænkte, der erklærer sig skyldige. Som Koenig skriver via Serial på Twitter: ”I hver eneste sag, vi har kigget på, har der været et tidspunkt, hvor jeg sagde, ’vent, det her sker ikke.’ Men det gjorde det.”

Meget mere Matador

matador.jpeg.jpg

Det, der kendetegner de bedste film og serier gennem tiden, er, at man kan blive ved med at tænke over detaljerne og de små øjeblikke. Havde Mads Skjern allerede planer om at åbne en manufakturhandel, inden han kom til Korsbæk? Hvorfor render Vicky rundt i underkjole, hvis hun vil undgå at ophidse den noget ældre Arnesen? Og hvad er den ’atlaske’, som Fru Fernando Møhge bliver ved med at fable om? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver diskuteret over 24 afsnit af udvalgte Matador-nørder.