Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Euroman anmelder: Film og tv-anmeldelser fra streaming-junglen

Knap hver tredje dansker betaler i dag for streamingtjenester som Netflix, HBO og Viaplay, og aldrig før har vi haft så meget indhold mellem hænderne. Alene i 2018 ender Netflix med at bruge 50 milliarder kroner på nyt indhold. Men hvilke film og tv-serier skal man bruge sin dyrebare tid på hjemme i sofaen? Euroman guider dig gennem streaming-junglen med anmeldelser af de største film og tv-serier lige nu.


vis
mere

Den hæderkronede amerikanske filmanmelder Pauline Kael har måske sagt det bedst: “Anmelderen er den eneste uafhængige kilde til information om film og tv. Resten er bare reklame”.

Hos Euroman forsøger vi at leve op til den rolle. Med vores anmeldelser hjælper vi dig til at adskille skidt fra kanel. Vi informerer dig om, hvilke film og tv-serier du skal hellige dine weekendaftener til – og hvilke, du med god samvittighed kan styre udenom.

Faktisk kan man argumentere for, at anmelderens rolle sjældent har været vigtigere. Sidste år producerede USA 712 film, hvilket er det højeste antal nogensinde. 2017 slog også nye rekorder for antallet af originale tv-serier produceret i USA med hele 487 titler.

Det er mere end en fordobling på 10 år. Den enorme stigning af underholdning i biografen og i flimmerkassen skyldes særligt, at streamingtjenester som Netflix og HBO producerer mere og mere originalt indhold til deres brugere.

Og med så mange film og tv-serier til rådighed, er det vigtigt at have en kritisk røst, der kan skære igennem al støjen og fortælle præcis, hvad du bør kaste dig over. Euromans anmeldelser er dit fyrtårn, der guider dig sikkert gennem havet af middelmådige og film og tv-serier og vender spotlyset mod de perler, du roligt kan fiske op. Hvad enten du er til smalle kunstfilm, amerikanske Oscar-vindere eller grænseoverskridende komedieserier, så har vi din ryg dækket.

Anmeldelser og anbefalinger af TV-serier

For 20 år siden blev de fleste tv-serier set som andenrangs underholdning, der var glemt så snart dåselatteren var ringet ud. Alt det ændrede sig, da Tony Soprano trådte ind på tv-scenen i 1999. ‘The Sopranos’ beviste, at høj kvalitet og kunsteriske ambitioner sagtens kunne gå hånd i hånd med høje seertal, og den amerikanske gangsterkrønike banede vej for den guldalder, tv-serieformatet befinder sig i lige nu.

Snart fulgte moderne mesterværker som ‘The Wire’, ‘Breaking Bad’, ‘House of Cards’ og ‘Game of Thrones’, og med streamingtjenesternes indtog er tv-serierne blevet seernes foretrukne tidsfordriv. Tal fra Gallup viser, at unge mennesker mellem 12-34 år ser mere streaming end gammeldags flow tv. Og den succes skal i høj grad tilskrives det væld af danske og internationale tv-serier og dokudramer, som streamingtjenesterne strør ud med lind hånd i disse år.

Hos Euroman kaster vi et kritisk blik på de mest omtalte tv-serier fra ind- og udland, og bringer anmeldelser af både skidt og kanal fra streaming-land. Hver uge anbefaler vi en ny tv-serie og i vores Top 5 lister bringer vi anmeldelser af alt fra oversete perler og komiske genistreger. Rigtig god fornøjelse.

Anmeldelser og anbefalinger af film

Selvom tv-serierne buldrer derudaf for tiden, så har filmen bestemt stadig også sin berettigelse. Hvor serieformatet til tider kan føles som at langstrakt marathon, fungerer filmen mere som en hurtig spurt hen mod målstregen.

Og gevinsten ved at se en god film kan være mindst lige så stor som seks sæsoner af en middelmådig tv-serie. Det handler bare om at finde den helt rigtige. Hos Euroman giver vi fingeren til ligegyldig Hollywood-metervare, ignorerer fejlskudene fra den danske andedam og går direkte til de værker, som på papiret har størst potentiale til at brænde sig fast på nethinden. Herunder finder du blandt andet anmeldelser af danske dokumentarer, internationale filmperler og uforglemmelige Oscar-vindere.

5 anbefalinger, hvor kameraet har magten

5 gode film til efterårsaftenerne

Anmelderoste film fra alle verdenshjørner

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier, Film, Streaming, Netflix, HBO og Viaplay