Fem stjerner: Vild med det sydfranske køkken? Så skal du prøve denne nye københavnske restaurant

Rasmus Grønbech er tilbage efter otte år væk fra restaurantscenen. Nu har han åbnet en restaurant i Kokkeriets gamle lokaler i København, der har det sydfranske som omdrejningspunkt.

Fem stjerner: Vild med det sydfranske køkken? Så skal du prøve denne nye københavnske restaurant
Offentliggjort

Provence. Hér gik nogle af min ungdoms første ferier til, og når jeg lukker øjnene, har jeg stadig duften af rosmarin, timian, fennikel, anis og blomstrende lavendel i næsen. 

Det var præcis den stemning, der væltede ind over mig forleden, da jeg sad på nyåbnede restaurant Démodé og nød de indledende snacks sammen med et glas pastis. 

Babajuans – brandvarme sprøde mørdejspakker fyldt med ricotta, revet citronskal og kålstilke samt tartine-toast belagt med valnøddesmør og friteret rosmarin toppet af sort trøffel. 

Begge dele superskarpt eksekveret af en kok, der har førstehåndskendskab til sydfranske fristelser efter som ung at have arbejdet på blandt andet michelinrestauranter i Middelhavsområdet.