Bodyguard på Netflix

Ugens serieanbefaling: Bodyguard på Netflix

BBC har skabt et kæmpe hit i hjemlandet med deres serie om livvagten David Budd, der skal passe på den kontroversielle og tiltrækkende indenrigsminister. Og succesen er helt fortjent. Den er formentligt den bedste europæiske serie i år.

Nogle gange skal en serie have et par afsnit eller tre, før man er fanget. Nogle gange tager det en hel sæson. Men den britiske serie ’Bodyguard’ kræver kun 10 minutter af dig. I seriens anslag befinder politimand David Budd sig med sine børn på et tog, som en selvmordsbomber har udset sig som mål.

David Budd skal i få nervepirrende minutter tale den rystende og grædende terrorist fra sit forehavende. Det lyder måske ikke synderligt originalt, men det er fantastisk godt skruet sammen og et af de bedste serieanslag, jeg har set længe.

Vi følger den hjemvendte Aghanistan-soldat David Budd, der får til opgave at være livvagt for den kontroversielle indenrigsminister Julia Montague, der har været ansvarlig for at sende soldater som David Budd til krig og hjem igen med svære traumer.

Hun er også hård mod terror og kæmper for at indfører en omstridt lovgivning, der vil give efterretningstjenesten yderligere beføjelser. Derfor er hun også et yndet mål for diverse ekstreme grupper, og David Budd får hurtigt travlt.

Samtidigt slås han også med posttraumatisk stress, der holder ham søvnløs, mens familielivet er på vej i opløsning. Og uden at røbe for meget, kan vi godt afsløre, at indenrigsministeren får et godt øje til sin livvagt, hvilket ikke gør tilværelsen mindre kompleks for vores prøvede helt.

Hvis man synes, man har noget af det her før, er det ikke helt forkert. I den massive blockbuster ’Bodyguard’ fra 80’erne skulle Kevin Costner også passe på stjernen Whitney Houston, og selvfølgelig opstod der sød musik (soundtracket er også et af historiens mest solgte, hvor Whitney skråler ’I Will Always Love You’).

Der er flere paralleller til den historie i BBC nye store seriesucces af samme navn ’Bodyguard’, og man kan undre sig over, at man ikke engang har forsøgt at ændre det, for heldigvis har serien ikke ret meget andet end ramme-historien til fælles med Hollywood-slaskeren.

Serien ’Bodyguard’ er på trods af plottets lighedspunkter helt sin egen og er en helt anderledes potent historie midt i terrorens tidsalder. Richard Madden er perfekt i rollen som den hårdt prøvede eks-soldat, og man forstår, hvorfor flere nævner ham som potentiel ny James Bond.

Jeg er med på, at plottet kan lyde en smule slidt, og den er bestemt heller ikke nogen nyskabelsen af tv-serien. Men den er fremragende britisk håndværk, og hvis du stadig er i tvivl, beder jeg dig ikke om at give den en sæson. Du kan nøjes med de 10 minutter. Så er du på.

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier, Streaming, Netflix og Anmeldelser