Helt til grænsen: Her er en (rigtig) god grund til at tage til Sønderjylland

Det er kommet nye kræfter til på Fakkelgaarden, og det har ført nye gastronomiske ambitioner med sig. Gastro har besøgt den sønderjyske restaurant med den smukke udsigt.

Helt til grænsen: Her er en (rigtig) god grund til at tage til Sønderjylland
Offentliggjort

Da Fakkelgaarden i Kruså sidste år blev sat til salg af Fleggaard-familien, benyttede den nye ejer – den lokale transportkonge Ib Nissen – lejligheden til at hente hele holdet fra Marsktårnet i Skjærbæk til det hæderkronede hotel og restaurant med udsigt over Flensborg Fjord. 

Og hotelchef Morten Lauridsen og køkkenchef Steffen Snitgaard har ikke mindst hævet det gastronomiske ambitionsniveau, så Fakkelgaarden på en god aften matcher nyåbnede Pearl by Paul Proffitt længere ude ad Fjordvejen.

Snitgaard kommer med erfaring fra bl.a. Søllerød Kro og Dragsholm Slot, og både de store ambitioner og hans teknisk sikre håndværk var tydeligt allerede i de første snacks, der også gav plads til lidt asiatisk inspiration. 

Sidstnævnte mest tydeligt i gode, kødfulde gigas-østers fra Limfjorden med dashi-perler og både ponzu- og den vietnamesiske fiskesauce nuoc mam som condiment samt en fløjlsblød selleri-panna cotta med knivmusling, marineret glaskål og æbler.