Tre stjerner: På Nørrebro kan du få god fransk mad, der er til at betale
På Ravnsborggade på Nørrebro er seneste bud på tidens omsiggribende tendens til billig, fransk mad. Gastro har været forbi restauranten for at se, om den er et besøg værd.
Fransk for fattigrøve er tidens løsen, og siden Bouillon med forretter fra 19 kr. og hovedretter fra 79 kr. (og nu også afdelinger i Odense og Aarhus) lagde ud på Frederiksberg for lidt over et år siden, er den opskrift blevet kopieret af flere.
Sovino-gruppen har Le Petit Rouge og Mash-klanen La Table på Skovriderkroen nord for København. Ikke noget at sige til, at folkene bag restauranter som Sankt Annæ 8, LaLaLa og 20A har tænkt: "So ein Ding müssen wir auch haben".
Som tænkt, så gjort og lige over for 20A – i Ravnsborggade 19 – har man åbnet Ma Cuisine. Fire forretter, en hovedret og en dessert for 292 kr.!
Forbilledet er angiveligt den legendariske bistro af samme navn i Bourgogne-hovedstaden Beaune, men selvom stemningen med tavlemenu og fransktalende tjenere er ramt meget godt, er menuen ikke helt i samme niveau.