Seks stjerner: Dette sted er en klasse for sig

Vi var på besøg på deres nye adresse for at finde ud af, om kvaliteten er flyttet med.

Seks stjerner: Dette sted er en klasse for sig
Offentliggjort

Vil man have ægte old school sushi, altså den traditionelle Tokyo-udgave fra før, der gik Californien i den med mayonnaise, avocado, flødeost, chili, og hvad amerikanerne nu ellers putter i makirullerne, så er der i Danmark – ja stort set hele Nordeuropa – kun ét seriøst bud. 

Det er Sushi Anaba, hvor Mads Battefeld nærmest fanatisk følger ”den rette vej”, sådan som han lærte den på blandt andet sushibaren Hakkoku i Tokyo.

Derfor køber Mads-san kun nyhøstet noritang (til 20 kr. arket!), derfor får man ikke opblandet wasabipulver, men ægte wasabi-rod fra Shizuoka friskrevet på hajskind. 

Derfor står han hver morgen og vælger de friskeste fisk fra Fiskerikajen. Og derfor får han sin haenuki-ris (lagret i flere år, så den udvikler flere smagsnuancer) fra en lille producent i Yamagata-regionen.