Fem stjerner: Restauranten lægger sig lige under byens absolutte toprestauranter

Japan og Frankrig mødes på kajkanten i Nordhavn, hvor en nyåbnet restaurant er rykket ind i Sushi Anabas gamle lokaler. Her forenes det japanske kaiseki-køkken med den franske luksusbistro.

Fem stjerner: Restauranten lægger sig lige under byens absolutte toprestauranter
Offentliggjort

Akmé betyder højdepunkt eller top på japansk – ofte i en seksuel betydning. I hvert fald hvis man skal tro Emil Hassan Lyngbæk og Valdemar Junge Norvang. 

De to kokke står bag restauranten, der netop er blevet døbt Akmé, og som har indtaget Sushi Anabas gamle lokaler på den forblæste kajkant i Nordhavn. 

Både Emil og Valdemar har tidligere arbejdet på Sushi Anaba, har Mads Battefeld ombord som medejer og er altså velbevandrede i japansk gastronomi. Så på mange måder er alt ved det gamle.

Der er stadig kun otte pladser omkring spisebaren i douglasgran (og så otte mere i et separat lokale), og sidder man i baren, som jeg foretrækker, så seates man samtidig og får samme 13-retters tasting menu (1.300 kr.). Og så alligevel ikke.