Opskrift:

Denne fiskeret er så god og nem, at du får lyst til at lave den igen og igen

I denne opskrift er der brugt sej, men du kan sagtens bruge andre fisk fra torskefamilien. 

Denne fiskeret er så god og nem, at du får lyst til at lave den igen og igen
Offentliggjort

Ingredienser

  • 100 g hvedebrød
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g sorte oliven uden sten, fx kalamata
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 sejfilet uden skind (mørk- eller lyssej)
  • 3 spsk. dijonsennep 

Kartofler og bønner

  • 750 g apargeskartofler
  • 250 g grønne bønner
  • 2 spsk, olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • 1 håndfuld mynteblade

Fremgangsmåde

  1.  Kom brød i en blender sammen med rosmarin, hvidløg, oliven og olivenolie. Blend det til en grov rasp. Læg fisken i et ovnfast fad. Smør oversiden med sennep. Kom raspen ovenpå, og tryk den lidt sammen over fisken. 
  2. Bag fisken ved 200 grader i 12-15 minutter.
  3. Servér med kartofler og bønner.

Kartofler og bønner

  1. Kog kartoflerne i velsaltet vand i 15 minutter. Kom bønnerne i de sidste 5 minutter. 
  2. Sigt vandet fra, og vend kartofler og bønner med olivenolie, citronsaft og mynte.