Opskrift:

Du leder efter en nem og velsmagende gryderet? Så skal du lave denne

Kylling og kartofler med cider, karljohansvampe og kål lyder da meget godt, ikke?

Du leder efter en nem og velsmagende gryderet? Så skal du lave denne
Offentliggjort

Ingredienser

  • 30 g tørrede karljohansvampe
  • 1 kylling
  • Salt og sort peber
  • 250 g skalotteløg
  • 500 g kartofler
  • 20 g smør
  • 3-4 kviste timian
  • 2 dl tør eller halvtør æblecider
  • 1 god håndfuld palmekål
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Læg de tørrede svampe i blød i lunkent vand i mindst 1 time. Sigt vandet fra, men gem det. Dup svampene tørre med et stykke køkkenrulle. 
  2. Partér kyllingen i bryst- og lårstykker. Krydr kødet på begge sider med salt og peber.
  3. Skær skalotteløgene i strimler. Smelt smørret på en stor pande eller i en sautergryde, og brun kyllingen godt på alle sider. Tag kyllingen op, og læg til side. 
  4. Kom løg og svampe i gryden sammen med timian, og steg i et par minutter. 
  5. Læg kyllingen tilbage, og hæld cider og vandet fra svampene over. Lad det simre under låg i 15 minutter. 
  6. Skræl imens kartoflerne. Del evt. store kartofler i halve, og kom dem i retten, så de kan simre med i ca. 20 minutter, til de er møre. Skær palmekål i grove stykker, og kom dem i retten sammen med fløde. Varm det igennem i 5 minutter. Smag til med salt og peber, og servér.