Opskrift:
Du leder efter en nem og velsmagende gryderet? Så skal du lave denne
Kylling og kartofler med cider, karljohansvampe og kål lyder da meget godt, ikke?

Ingredienser
- 30 g tørrede karljohansvampe
- 1 kylling
- Salt og sort peber
- 250 g skalotteløg
- 500 g kartofler
- 20 g smør
- 3-4 kviste timian
- 2 dl tør eller halvtør æblecider
- 1 god håndfuld palmekål
- 1 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Læg de tørrede svampe i blød i lunkent vand i mindst 1 time. Sigt vandet fra, men gem det. Dup svampene tørre med et stykke køkkenrulle.
- Partér kyllingen i bryst- og lårstykker. Krydr kødet på begge sider med salt og peber.
- Skær skalotteløgene i strimler. Smelt smørret på en stor pande eller i en sautergryde, og brun kyllingen godt på alle sider. Tag kyllingen op, og læg til side.
- Kom løg og svampe i gryden sammen med timian, og steg i et par minutter.
- Læg kyllingen tilbage, og hæld cider og vandet fra svampene over. Lad det simre under låg i 15 minutter.
- Skræl imens kartoflerne. Del evt. store kartofler i halve, og kom dem i retten, så de kan simre med i ca. 20 minutter, til de er møre. Skær palmekål i grove stykker, og kom dem i retten sammen med fløde. Varm det igennem i 5 minutter. Smag til med salt og peber, og servér.