Dansk ægtepar har skabt et af Sveriges bedste spisesteder ved at lave mad over åben ild

Dansk ægtepar har skabt et af Sveriges bedste spisesteder ved at lave mad over åben ild

Midt i den sydsvenske natur har ægteparret Eva Helbæk Tram og Nicolai Tram skabt en gourmetrestaurant, der på få år har etableret sig som en af landets bedste. Det var slet ikke planen, men den nyopdagede kærlighed for mad lavet over bål greb om sig, og i dag rejser folk fra nær og fjern til Knystaforsen for at se, hvordan michelinmad over bål tager sig ud.

Offentliggjort

Floden Nissan bruser dramatisk, som vi krydser over den, mens vi kort ude i horisonten kan se røgen fra et bål stige diskret op bag de høje træer, der delvist skjuler en rødmalet træbygning. 

Den huser en restaurant, som for blot nogle år tilbage ikke fandtes, men som nu regnes for at være blandt de bedste og mest unikke i Norden. 

Vi er ankommet til Knystaforsen, Eva og Nicolai Trams michelinrestaurant i den lille flække Rudöbruk, hvor alt i bund og grund handler om én ting: den levende ild.

Egentlig ville ægteparret bare væk fra det københavnske hamsterhjul, de var havnet i, og ud i den svenske natur, hvor de kunne være mere sammen som familie, samtidig med at de kunne fortsætte med at lave kogebøger og udvikle koncepter for madrelaterede virksomheder; men så fandt de det førnævnte træhus, og hvad der begyndte som fire åbningsdage om måneden for sjov, blev pludselig til en fuldtidsbeskæftigelse.