Denne kystrestaurant er en perle om sommeren, men gemmer sig om vinteren
Der er nye, gastronomiske kræfter til huse i køkkenet på Kallehavegaard Badehotel. Kokken Michael Pedersen og hans hold fra Tabu i Aalborg breder sig allerede godt ud over det nordjyske sommerlandskab, og nu er turen kommet til kystbyen Løkken, hvor badehotellet åbner for den nye sæson lige inden påske. Men hvorfor holder de egentlig ikke bare åbent hele året?
Jyllands nordvestkyst er ikke et sted for de indre følelser, når vinteren rammer. I det kolde vakuum mellem efterår og forår er det de ydre ting, man mærker heromkring.
Naturen overdøver det indre. Vind, rusk, salt, sand, skum, kulde, osen fra en forbipasserende knallert og lyden af skrigende måger. I mørkeblå Hirtshals-habitter lukker de lokale elementerne ude og følelserne inde.
Og mon ikke de derudover også helst lukker sig selv inde i deres lysegule murstenshuse, indtil solen begynder at titte frem i Løkken igen.
Da jeg på en tidlig vinterdag ankommer til den lille kystby lidt syd for Hirtshals og nord for Blokhus, er der i hvert fald ikke en eneste af de efter sigende knap 1.600 lokale at se i gaderne.