Skal du til Bruxelles? Så må du ikke snyde dig selv for en spiseoplevelse, du sent vil glemme

Skal du til Bruxelles? Så må du ikke snyde dig selv for en spiseoplevelse, du sent vil glemme

På Restaurant Bozar mestrer køkkenchef Karen Torosyan kunsten at lave fransk gastronomi med særligt fokus på retter, der er indbagt i dej. Rasmus Palsgård vendte tilbage til den tostjernede michelinrestaurant i Bruxelles, hvor han har haft et af sit livs største spiseoplevelser.

Offentliggjort

Det er tre år siden, at jeg første gang satte mine ben på Bozar i hjertet af Bruxelles. Det er få restauranter, jeg siden da har haft samme trang til at vende tilbage til. 

Derfor er forventningsglæden også til at føle på, da jeg klokken 11.50 står og tripper for at komme ind og opleve, hvad restauranten har at byde på denne dag. 

På sekundet 12.00 går døren op til den smukke restaurant, som ligner sig selv. Der er kastanjebrune træpaneler fra gulv til loft, tykke marmorplader i vindueskarmene, bløde stole med lyst læder og nystrøgne duge toppet med porcelæn fra alle de førende, franske fabrikanter. Man føler sig med det samme godt tilpas.

I køkkenet kan jeg se manden, der for tre år siden gav mig en af mit livs største spiseoplevelser. Karen Torosyan voksede op med sine armenske forældre i sovjettidens Georgien, hvor han drømte om at blive juveler.