opskrift:
Denne enkle og lækre ret er taget direkte fra pastahimlen
Den japanske miso har sneget sig ind i en italiensk sammenhæng, men det fungerer glimrende.

Ingredienser
- 200 g shiitake- svampe
- 200 g champignon
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- Salt
- 400 g linguine
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. smør
- 1 dl hvidvin eller tør sherry
- 1½ dl piskefløde
- 75 g hvid miso
- 50 g fintrevet parmesan
- 2 tsk. chiliflager
Fremgangsmåde
- Skær begge typer svampe i skiver, og hak skalotteløg og hvidløg fint.
- Sæt vand over til pastaen – husk at komme godt med salt i.
- Varm olie og smør på en pande, og svits svampe og skalotteløg ved middelhøj varme i et par minutter, til svampene begynder at brune. Tilsæt hvidløg, og steg videre i et halvt minut.
- Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind til det halve.
- Tilsæt fløde, og rør misoen ud i den.
- Kog imens pastaen al dente. Gem 1½ dl af kogevandet, inden det sigtes fra.
- Vend pastaen sammen med sauce, parmesanost og svampe, og brug kogevandet til at løsne lidt op i saucen. Servér øjeblikkeligt med et drys chiliflager.