Opskrift:
Denne fyldige vintersalat fungerer godt både som hovedret og som tilbehør til kød eller fisk
Her får du opskriften på en linsesalat med vintergrønt og bacon. Salaten indeholder puy-linser, der også kaldes anicia-linser, hvis de er danske. Nogle steder sælges de som ’kulinariske linser’, så det kan være lidt svært at gennemskue, men det er altså det samme. Puy-linser holder formen under kogning og har en skøn krydret, nærmest bouillonagtig smag.

Ingredienser
- 250 g puy-linser
- 400 g gulerødder, gerne i flere farver
- 200 g små bolsje- og/eller gule beder
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. valnøddeolie
- Salt og sort peber
- 150 g bacon, skåret i tern
- 200 g savoykål
- 1 lille bundt bredbladet persille
Fremgangsmåde
- Skyl linserne i koldt vand, og kom dem i en gryde med vand og lidt salt. Kog dem i 12 minutter, og lad dem trække i 10 minutter i vandet, før de sigtes og skylles.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på ½ cm. Skræl bederne.
- Kog grøntsagerne i letsaltet vand i 10 minutter. Tag dem op og del de små beder i kvarte.
- Kom grøntsagerne i en skål sammen med linser, og vend med hvidvinseddike, olivenolie og valnøddeolie. Krydr med salt og peber.
- Steg baconen sprød på en pande, og kom den i salaten. Snit kålen fint, og hak persillen groft, og vend begge dele i salaten. Spis gerne salaten lun.