Opskrift:

Du vil gerne imponere dine gæster? Så skal du lave denne simple fiskeret

Fisken her er krydret med persille, hvidløg, chili og kapers, og i denne opskrift har vi brugt slethvar, men du kan sagtens bruge andre fladfisk som pighvar, rødtunge eller rødspætte. Mængden af fisk afhænger af størrelsen – spørg din fiskemand. 

Du vil gerne imponere dine gæster? Så skal du lave denne simple fiskeret
Offentliggjort

Ingredienser

  • 2 slethvarrer eller andre fladfisk
  • 1 god håndfuld bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 25 g kapers
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt og sort peber

Kaperssauce

  • 1½ dl tør hvidvin
  • 25 g kapers
  • 100 g koldt smør
  • Salt og sort peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Servering

  • Evt. nye kartofler

Fremgangsmåde

  1. Skær tre dybe snit på tværs af hver fisk – både på ryg- og bugside. Læg fisken i et ovnfaste fad. Hak persille, hvidløg og chili fint, og bland det med kapers, olivenolie og lidt salt og peber. Gnid blandingen ind i fiskene, og kom godt ind i snittene. Husk begge sider. Lad fisken ligge med bugen nedad, og bag den i 15-20 minutter ved 225 grader.

Kaperssauce

  1. Kom hvidvin i en lille gryde, og kog det ind til det halve. Tilsæt kapers, og pisk små stykker smør i. Sluk for varmen, og rør finthakket persille i.

Servering

  1. Hæld kaperssaucen over den færdige fisk. Spis for eksempel sammen med nye kartofler.