Kok Torsten Vildgaard er rykket til Dubai: ”Det har vist sig at være en udfordring at skaffe råvarer af den kvalitet, vi arbejder med”

Kok Torsten Vildgaard er rykket til Dubai: ”Det har vist sig at være en udfordring at skaffe råvarer af den kvalitet, vi arbejder med”

Torsten Vildgaard regnes for at være en af Danmarks bedste kokke. Ad to omgange var han en af de vigtigste hjerner bag Nomas kulinariske profil, og i den mellemliggende periode havde han stor succes med restauranten Studio. Planerne om egen restaurant i København var kørt i stilling, men coronapandemien satte en kæp i hjulet på den drøm. Det bragte imidlertid nye muligheder med sig, og nu styrer han køkkenet på FZN i Dubai.

Offentliggjort

Du blev for alvor kendt som en af hovedkræfterne bag retterne på Noma, inden du åbnede Studio sammen med Claus Meyer i 2013. Sidenhen vendte du tilbage til Noma, da den nye restaurant på Refshaleøen åbnede. Efter nogle år blev du kørt i stilling til at skulle åbne dit eget sted, men det skete ikke. Hvordan ser du selv forløbet?

”Jeg havde helt klart en ambition om at åbne mit eget sted, og det har jeg sådan set stadigvæk. Desværre faldt det sammen med corona, og det gjorde det bare rigtig svært at finde en konstellation, der kunne give mening. 

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg havde store ambitioner, og det koster penge at sparke til den på det niveau, og det kunne jeg ikke uden en investor. Det var en tid, hvor mange trak følehornene til sig, så det måtte sættes på pause.”

Hvad gjorde du så?