For køkkenchef Daniel McBurnie er én ting afgørende for, om han genbesøger en restaurant
Daniel McBurnie er køkkenchef på michelinrestauranten Lyst i Vejle, hvor 90 procent af gæsterne taler dansk. Vi har talt med den dansk-engelske kok om forskellen på danske og internationale gæster, om supermarkedets mangel på gode råvarer og om den aften, hvor brikkerne til Lyst faldt på plads.
De fleste michelinrestauranter i byerne i Danmark har en stor andel af internationale gæster, som fylder reservationsbogen op. Er det også tilfældet for jer i Vejle?
”Når man driver michelinrestaurant i provinsen, er man på papiret meget afhængig af, at folk rejser hertil for at spise hos os. For man skulle mene, at vi ikke umiddelbart alene kan leve af folk, der bor i Trekantsområdet. Men på en eller anden måde har vi formået at gøre os uafhængige af de internationale gæster.”
Så restauranten er simpelthen fyldt af gæster fra Trekantsområdet?
”Jeg er forbløffet over, hvor mange danske stamgæster vi har på Lyst. Det lyder vildt, det ved jeg, men jeg kan ikke tælle på to hænder, hvor mange stamgæster vi har, der har spist her mere end 20 gange.