Populær fransk restaurant i indre København føles (næsten) som at være i Paris: ”85 procent af vores gæster er stamgæster”

Populær fransk restaurant i indre København føles (næsten) som at være i Paris: ”85 procent af vores gæster er stamgæster”

Den gastronomiske scene i København har i årevis været præget af højt tempo og konstante forandringer. Men ofte glemmer vi at værdsætte det, der altid har været lige foran os. Vi har talt med 49-årige Nanna Poezevara, der er medejer af L’Éducation Nationale i Larsbjørnsstræde.

Offentliggjort

IMENS JEG LÆSTE fransk og litteraturvidenskab på Københavns Universitet, arbejdede jeg på L’Éducation Nationale, og da jeg var færdig, havde jeg en plan om at forsøge mig med at skabe en fransk spiseguide. Derfor tog jeg forbi restauranten for at høre, om de ville være med i den. 

Der fortalte den daværende ejer mig, at L’Éducation var sat til salg, og han spurgte lidt i sjov, om jeg ikke kunne have lyst til at købe den. Jeg havde på det tidspunkt lige mødt Eric, min mand, som dengang underviste på Hotel- og Restaurantskolen. I 2003 kastede vi os ud i det og overtog restauranten. 

L’ÉDUCATION NATIONALE var åbnet helt tilbage i 1992, da franskmanden Bernard Chesneau introducerede københavnerne til det franske køkken. 

I årene før vi overtog, havde restauranten ikke været godt drevet. Den havde kun åbent om aftenen, og der var ikke styr på særlig meget. Der var mange, der advarede os mod at overtage stedet, men vi kunne se et uforløst potentiale.