Opskrift:
En simreret behøver ikke være tung: Denne lyse lammegryde er let og fuld af smag
Her får du opskriften på lammeskank med hvide bønner, spinat og gremolata.

Ingredienser
- 250 g hvide bønner, udblødt i vand i 12 timer
- 1 medium løg
- 2 fed hvidløg
- 2 porrer
- 4 lammeskanke
- Salt og sort peber
- 2 spsk. olivenolie
- 2 dl hvidvin
- 2 dl vand
- 1 kvist rosmarin
- 1 laurbærblad
- 250 g spinat
- Gremolata, se boks
Fremgangsmåde
- Kog de udblødte bønner i vand med lidt salt i ca. 40 minutter. Kogetiden vil afhænge af typen af bønner, og hvor gamle de er. Sigt vandet fra.
- Skær løget i strimler, og hak hvidløget fint. Skær porrerne i skiver.
- Krydr lammeskankene med salt og peber. Varm olien i en gryde, og brun kødet godt på alle sider. Tag kødet op af gryden, og læg til side.
- Kom løg og porre i gryden, og svits dem i et par minutter. Tilsæt hvidløg, og steg det med i et minut.
- Kom kødet tilbage i gryden, og hæld hvidvin og vand over. Læg rosmarin og laurbærblade ned i væden, og kom låg på. Lad kødet simre i 2 timer.
- Kom de kogte bønner i, og kog videre i 30 minutter.
- Kom spinat i gryden, og lad det falde sammen. Kom halvdelen af gremolataen i, og vend det sammen. Brug resten af gremolataen som drys på retten ved servering.