Sponsoreret indhold

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

Mad og drikke er blandt forlystelserne, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival den 17. til 25. maj 2025.

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse
Offentliggjort

Sponsoreret af Tivoli.

Ni dage i maj, fra den 17. til 25., bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, suveræne råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger, når Tivoli Food Festival løber af stablen.

Her samles nogle af Danmarks bedste kokke, producenter og leverandører til en fejring af mad og drikke, hvor gæsterne kan opleve alt fra ægte nordjysk fiskeauktion og DM i alkoholfri øl til østers- og whisky-workshops og en af verdens bedste bouillabaisser.

Festivalen bliver skudt i gang med en vaskeægte nordvestjysk fiskeauktion med Hanstholm Fiskeauktion, hvor man fx kan byde på rødspætter, hummere og pighvar og hente dem efter Tivoli-turen.

Søndag den 18. maj løber DM i blindsmagning af stablen, når Danmarks skarpeste smagsløg bliver kåret i Axelborg.

Tirsdag den 20. maj kan Tivolis gæster opleve en unik smagsoplevelse i Nimb Brasserie, hvor verdens måske bedste version af den klassiske franske fiskegryde; bouillabaisse er på menuen.

Retten bliver tilberedt af teamet fra La Calanque Bleue, som er kommet fra Marseille kun for denne enestående aften. Restauranten har tidligere været forbi Mexico, Japan og Schweiz for at lave deres berømte suppe.

DM i alkoholfri øl
DM i alkoholfri øl

Lørdag den 24. maj, er der endnu et Danmarksmesterskab på programmet, når DM i alkoholfri øl vender retur i et nyt og større format.

Langbordsmiddag
Langbordsmiddag

Råvarer og langbordsmiddage fra hele Danmark 

Under hele Tivoli Food Festival kan Tivolis gæster opleve lokale danske råvarer og producenter på en stor markedsplads på Plænen.

De første dage er det Nordvestkysten, som giver smagsprøver på deres unikke og friske råvarer. Herefter rykker Destination Vesterhavet, Limfjorden og til sidst Sjælland fra Kyst til Fjord ind og fylder Plænen med smage og dufte.

Under hver destinations besøg bliver der også afholdt en langbordsmiddag, hvor kokke som Dak Wichangoen, Francis Cardenau, Simon Basballe og Emilie Qvist fortolker råvarerne fra de forskellige destinationer.

Fru Nimb holder vanen tro smørrebrødsfestival og på festivalens sidste dag laver Restaurant Kilden også en langbordsmiddag med forårets sprøde fristelser.

Gastro workshop
Gastro workshop

Fuld gang i Livekøkkenet og workshops 

Der vil under festivalen også være en lang række workshops og smagninger – mange af dem inkluderet i entreen – hvor man fx kan komme til østers-workshop, lære at parre mad og whisky, blive klogere på fermentering eller tage sit cupcake-pynte game til nye højder.

Hver dag kan man ligeledes opleve kendte kokke og gastroprofiler i HTH Livekøkkenet, hvor de øser ud af deres viden og know-how.