Når man spiser her, føles det som at blive losset ud af Danmark til en anden verden

Når man spiser her, føles det som at blive losset ud af Danmark til en anden verden

På Østerbro ligger der et stykke med cyberpunk, neon, hede kul og fremmede smage. Der ligger en såkaldt kappo. Men hvad er en kappo egentlig? Og hvorfor åbner man sådan en restaurant i København? Vi har besøgt Kappo Ando, som er et produkt af en kærlighedshistorie, der begyndte på en sushirestaurant i Japan.

Offentliggjort

Byen syder. Biler zoomer lydløst rundt om hjørnerne på lejlighedsbygninger, der hænger fast i den lavthængende dis. 

Verden er reduceret til et fugtigt, dampende terrarium med lavt til loftet. Røde, grønne og blå lys er tværet ud i den mørkegrå aften og hænger i luften som fugtige plamager. 

Jeg tager i døren og bliver suget ind i hjørnelokalet sammen med den våde, grå luft fra gaden. Det er, som om restauranten tager et åndedrag. 

Jeg efterlader byens rumlen udenfor. En lyddæmpet version af asfalt, jernbanesveller, skydedøre, lyskryds og dampende kloakdæksler, der gjorde sig klar til natten.