Fryd Frydendahl

Gennem seks år har den danske fotograf Fryd Frydendahl fotograferet sine to nevøer. Men hendes portrætter er ikke blot de sædvanlige billeder af børn, der vokser op, for forhistorien rummer en dyster dramatik: Nevøernes mor og Fryd Frydendahls søster døde da drengene var ganske små, og for at holde fast i mindet om hende, begyndte Fryd at fotografere sine nevøer.

"Jeg begyndte at fotografere mine nevøer for at holde mindet om min søster og deres mor i live. Gennem årene har det udviklet sig til at være et samarbejde mellem drengene og mig, en slags samarbejde om livet. Det startede som et egoistisk projekt for min egen skyld, men nu er det i højere grad en måde at kommunikere på på tværs af alder, geografi og følelser. Og med en masse kærlighed. Mine billeder er et stykke af tiden og en familiefortælling om at vokse op sammen."

Resultatet er et stærkt og følelsesladet portræt af skrøbelig barndom og ubrydelige broderbånd, hvor det naive og ubekymrede drengeliv får modspil af en for tidlig modenhed.

Se Fryd Frydendahls billeder af nevøerne her:Besøg Fryd Frydendahls hjemmeside her.