Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Far-klumme: Den unge singlefars lidelser – og sejre

Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Far-klumme: Den unge singlefars lidelser – og sejre

På Euroman.dk vil vi fremover udgive far-klummer fra vores mange skribenter. Her skriver Anders Hjort, 46, om at være singlefar, drengeture og at finde fællesskabet i at være alenefar med sine venner.

Nattoget buldrede afsted mod det svenske fjeld. Nede i sovekupeen var vores fem drenge, Hector, Anton, Oscar, Viggo og min Hugo, netop blevet lagt til at sove i køjesengene. De opførte sig eksemplarisk, selvom de var lidt oppe at køre over, at de nu for første gang var på vej afsted på skiferie – kun med deres fædre. ’Drengetur’, kaldte vi det. Og det var det så sandelig også. Fem fædre, fire nyligt fraskilte, én fortsat i et forhold. En skolelærer, en fotograf, en tv-producent, en arkitekt og så mig. Med vores fem, jævnaldrende drenge.

I spisekupeen, der mindede om noget fra ’Mordet på Orientekspressen’, strøg de mørke skove forbi udenfor. Der blev hældt whisky op, vi spillede kort og udvekslede erfaringer fra livet som alenefar. ”Nå, kan I stadig ikke finde ud af at tale sammen dig og din eks?” ”Er du kommet dig over turen i statsamtet?” ”Kører I også 7/7 – eller måske 9/5?” ”Har du fundet et nyt sted at bo?” Og: ”Er du okay?”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her