opskrift:

Denne japanske yoghurt-is er et weekendprojekt værd

Sådan laver du en shiso-yoghurt-is med mandel/miso-crumble, jordbærkompot og røde shiso-skud, som de laver den på Kappo Ando på Østerbro.

Denne japanske yoghurt-is er et weekendprojekt værd
Offentliggjort

Ingredienser

Shiso-yoghurt-is

  • 4-6 shiso-blade
  • 50 g sødmælk
  • 2 g gelatinpulver
  • 100 g fløde
  • 80 g sukker
  • 30 g invertsukker (kan købes i bagebutikker)
  • 500 g yoghurt naturel
  • 15 g yuzu-juice

 

Mandel-miso-crumble

  • 100 g mandler
  • 100 g usaltet smør
  • 100 g hvidt sukker
  • 100 g hvedemel
  • 40 g hvid miso

 

Jordbær-yuzu-kompot

  • 100 g jordbær 
  • 20 g hvidt sukker 
  • 10 g yuzu-juice

 

Servering

  • Røde shisho-skud

Fremgangsmåde

Shiso-yoghurt-is

  1. Blend shisoblade med mælk til en glat masse. Sigt massen gennem en fin si eller et ostelærred. Gem shiso-mælken til senere.
  2. Klargør gelatinpulver (følg anvisningen på pakken). I en gryde opvarmes da fløde, sukker og invertsukker, til det hele er opløst. Fjern gryden fra varmen, og rør gelatinen i massen.
  3. I en stor skål piskes yoghurt, yuzu-juice, den blendede shiso-mælk og den varme flødeblanding sammen til en glat masse.
  4. Dæk skålen til, og opbevar blandingen i køleskabet i 24 timer, så smagene kan udvikle sig.

Mandel-miso-crumble

  1. Blend mandlerne, og bland dem med smør, sukker, mel og miso.
  2. Hæld massen på en bageplade, og bag i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader. Køl af, og knus til en crumble.

Jordbær-yuzu-kompot 

  1. Kog jordbær, sukker og yuzu-juice i en gryde under omrøring, til det koger ind til en kompot. Lad det køle af.
  2. Kør yoghurt-ismassen i en ismaskine. Servér isen straks efter for en blødere tekstur, eller frys den ned for at opnå en fastere konsistens.

Servering

  1. Placér crumblen i bunden af en tallerken sammen med jordbærkompotten, og læg da en kugle is på toppen, og pynt med røde shiso-skud.