2020 kan gå hen og blive et fremragende år. Der er EM i fodbold på dansk grund, nye tv-serier og amerikansk præsidentvalg (det kan dog gå begge veje). Noget af det, der også kan skabe glæde er, når byggepladser bliver forvandlet til færdige projekter.

Vi tager her en rundtur i hele landet for at se på nogle af de mest interessante.

A Place To – Esbjerg

Det er det anerkendte arkitektfirma, BIG, der står bag disse spektakulære studieboliger. Hele tre tårne med i alt 418 boliger til unge placeret i det såkaldte Tovværket, som er et spændende område med idrætsfaciliteter og grønne områder.

esbjerg2.jpg

Fra de øverste etager får de nye beboere udsigt over byen, havnen og Vadehavet. Der går dog lidt tid endnu, før de kan flytte ind, da byggeriet først ventes færdigt i december, men så har man også tid til at spare lidt SU op.

Journalisthøjskolen i Aarhus

’Bunkeren’ blev den gamle Journalisthøjskole kaldt, og det meget præcise navn illustrere fint de studerendes forhold til de fysiske rammer. I foråret får de nu en helt ny bygning med tre hovedelementer fordelt på syv niveauer. Her vil blandt andet være et stort samlende atriumtorv og en fælles taghave.

journalist.jpg

jour2.jpg

Den gamle skole (bunkeren) bevares og bliver en del af et nyt kvarter med boliger til 1.000 mennesker.

Strandterasserne ved Køge Kyst

En helt ny bydel i Køge skal forbinde den eksisterende bymidte med vandet. Et af byggerier, der ventes klar allerede i begyndelsen af året, er strandterrasserne, der har fået sit navn på grund af dets trappelignende struktur. Hvis man kunne tænke sig at bo her, er der stadig lejligheder til salg.

strandterrasserne.jpg

Generationens hus i Aarhus

De har i Aarhus fået en god (og sympatisk) ide med at bringe generationerne sammen, hvor man samler 100 plejeboliger, 100 ældreboliger, 40 familieboliger, 40 ungdomsboliger og 40 boliger for mennesker med fysisk handicap. Derudover vil der også være daginstitutioner. Det er det første af sin slags i Danmark.

generationens hus aarhus.jpg

Metro nordhavn

I 2019 fik vi endelig Cityringen i København, og metroen er virkelig blevet en succes. Nu er vi så heldige at få endnu en station allerede, når byen bindes sammen med den nye bydel i Nordhavn. Stationen kommer til at ligge ved Orientkaj helt ned til vandet.

metrostation.jpg

Nordfløjen ved Rigshospitalet

Det gode gamle Riget har været nedslidt og ikke specielt kønt at kigge på i mange år, men rundt om det store hospital popper nu nogle mindre, men pænere aflægninger op. Den såkaldte nordfløj har været længe undervejs, men nu står de zig zag-bygninger klar til at tage mod patienter.

rigs2.jpg


Rummene skal angiveligt virke helende ved, at dagslyset kommer ind alle steder, og der er arbejdet med akustikken for at dæmpe larm og uro.

Hotel Villa

Et af landets helt store byggerier på den gamle postgrund ved Hovedbanegården i København er i fuld gang, og faktisk er en lille del af det allerede færdigt i år. Der er tale om det tidligere centralpostkontor, som er blevet totalrenoverede indvendigt og blevet omdannet til et nyt luksuriøst hotel ved navn Villa.
Hele den store postgrund med dets mange høje tårne er dog først færdig i 2023.

hotel villa.jpg

Klimatoriet i Lemvig

Vandet stiger og stiger i vores lille kystnære land, og derfor giver det god mening, at man nu vil dedikere et forskningscenter til at dykke ned i, hvad det har af konsekvenser. Det får man nu nogle flotte ramme til i Lemvig i Klimatoriet, der er tegnet af 3XN.

klima2.jpg
klimatoriet.jpg