Danske Klein laver små åndehuller: “Vores hus bliver pakket i en 40-fods container, og så kan det shippes til alle steder i verden” scroll-down

Danske Klein laver små åndehuller: “Vores hus bliver pakket i en 40-fods container, og så kan det shippes til alle steder i verden”

Det danske arkitektfirma Klein lancerede i slutningen af 2020 deres første tiny house, der kan sættes op overalt og give et pusterum i en travl tilværelse. Vi har taget en snak med direktør, Jacob Hagemann, om at komme ned i gear, samarbejdet med Bjarke Ingels, og hvem der køber de små huse.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Klein / Matthew Carbone
Design Euroman

I en tid, hvor ideen om slow living er det nye ideal og opfattelsen af luksus er skiftet fra massage på et spahotel til en tur i skoven, er du nok også stødt på konceptet ’tiny houses’, når du har scrollet rundt på diverse livstilssider på Instagram.

Bølgen med de små huse i øde naturområder, der bygger på ideologien ”less is more”, har kastet ikoniske huse som det svenske ’Tree Hotel’ og australske ’Unyoked’ af sig og er blevet det arkitektoniske billede på ”the gentler life”, hvor det handler om at skrue ned for tempoet og være til stede for din omverden.

I lang tid har mange tiny houses været svært tilgængelige, men sådan skal det ikke vedblive at være, hvis det står til den danske arkitektvirksomhed Klein.

De er netop lanceret med planer om at bygge små huse til byfolk, der af og til har brug for et lille åndehul fra storbyens stress og jag, uden at det skal betyde livslange banklån.

Se, hvad vi ellers skriver om: Arkitektur og Design