Dubai skaber verdens første klima-kontrollerede by

Dubai skaber verdens første klima-kontrollerede by

Flere steder forsøger man at bremse eller forhindre klimaforandringerne. Men i Dubai har man set skriften på væggen og er i gang med at forberedelserne til en komplet klimakontrolleret by.

Den vil blandt andet indeholde over 100 hoteller, verdens største indendørs forlystelsespark og det største indkøbscenter. Samtidigt vil der være en komplet overdækket syv km lang indkøbsgade. Man håber også at kunne tiltrække et stigende antal sundhedsturister, der vil komme for wellness og behandling.Det er håbet, at det vil blive regionens mest attraktive turistmål, hvor man kan kontrollere temperaturen i de ekstremt varme sommermåneder, og i vintermåneder vil der være mulighed for at åbne op og lade frisk luft komme ind. 

Der er ingen dato for, hvornår projektet vil være færdig, men Dubai har før gennemført vanvittige byggeprojekter på rekordtid. Og firmaet bag prospektet har lavet denne video, der skal vise byen, når den står færdig.Man forventer at op mod 180 millioner turister vil besøge byen årligt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Design og Arkitektur