En mand må aldrig gå ned på udstyr, og slet ikke i køkkenet, når gæsterne er på vej op ad trappen. Jakob Herold spænder forklædet og pisker en stemning op.

STRIMLER OG SKRÆLLER

De har prøvet det før, JosephJoseph, at skabe en ny variant af den kendte kartoffelskræller, og denne gang med et ganske spændende resultat. Switch er et lommeknivs-lignende værktøj med to slags skrælleblade. Det traditionelle til kartoffelskrælning og et julienne-blad, som er perfekt til fx gulerodsstrimler.

Pris: 99 kr. på josephjoseph.com.

Fortsætter på næste side...
KAFFEKUBISME

GEO-termokanden fra Normann Copenhagen ligner noget, der er taget direkte ud af et af Picassos malerier fra begyndelsen af det 20. århundrede. Et modigt designudtryk og en spændende farvekollektion, som går imod den pænhed, som hersker i termokandeverdenen.

Pris: 500 kr. på normann-copenhagen.com.PISK VÆK

Den er måske en smule omstændelig i sin konstruktion, men ideen med JosephJosephs piskeris Twist er, at du kan bruge det både som et traditionelt ballon-piskeris og som et fladt sovsepiskeris. Som altid, når der står JosephJoseph på produktet, er der styr på formsprog og farver. Vi håber, at kreativiteten smitter af i dit køkken.

Pris: 149 kr. på josephjoseph.com.HALLØJ PÅ KRYDDERIHYLDEN

PepperBro fra amerikanske Chef’n hører måske bedst hjemme på hylderne i legetøjsbutikken, men den er et pift til dit køkken. Og en reminder til os om, at madlavning bør være en leg.

Pris: 299 kr. pr. sæt på chefn.com.BOGHOLDER

Med CookBook twister JosephJoseph den kendte kogebogs-holder, som fås i et utal af varianter. Produktets største force er, at når det pakkes væk, kan det stå blandt de øvrige kogebøger, da det i sammenfoldet tilstand ligner en stiliseret bog.

Pris: 349 kr. på josephjoseph.com.OPSJASK

Det vilde designtalent Karim Rashid har hjulpet Hongkongbaserede SiliconeZone med opvasken. Rashid har skabt en hel serie af ting, der gør det sjovere (o.k., måske ikke, men muligvis lettere) at vaske op. Hæng glas og kopper til tørre på grenene. Når du er færdig med børsten, gemmer du den væk i den halvkugle-formede holder.

Pris: Endnu ikke oplyst, siliconezone.com.SOM EN SCHWEIZERKNIV

Den kan det hele og meget mere. SleekScrape er et multiværktøj, som kan bruges både som lineal, målekop, kniv og beholder. Ikke dårligt for så lille og undseeligt et produkt. Havde der bare været kompas og tandstik, tog vi den gerne med i vildmarken.

Pris: 199 kr. på chefn.com.FIND HOLSCHER

Den nye danske virksomhed ROOM Copenhagen står bag en ny Pantone-kollektion, tegnet af designeren og arkitekten Knud Holscher. Kollektionen lever på sine designmæssige kvaliteter og ikke blot på referencen til Pantone-brandet. Specielt piskeris, skåle, tapasfade og kop er vellykkede.

Pris: Cup, 80 kr. Whisk, 80 kr. Tapasfade, 499 kr. Platter og bowls, 349 kr. pr. stk. på roomcph.com.KLIKKER SAMMEN

Med redskaberne fra Nest Kitchen Tools-serien har du altid dine favoritkøkkenværktøjer ved
hånden. Hvert redskab er udstyret med en lille magnet, så de klikker sammen og kan placeres opretstående med grydeskeen som ’stativ’.

Pris: 299 kr. på josephjoseph.com.UH, DET SWINGER

Den tyske designtrio Ding3000 har skabt et piskeris, som på én gang er skulpturelt, pladsbesparende og funktionelt. Beater minder lidt om de whiskers, man ofte ser jazz-trommeslagere bruge, og ideen er da også, at piskeriset kan snøres sammen, så det kun fylder, hvad der svarer til håndtagets bredde.

Pris: 100 kr. på normann-copenhagen.com.

LÆS OGSÅ Copenhagen Photo Festival: 4000 værker, 250 fotografer og 24 lande