Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

LEGO på Esquires liste over verdens cooleste kontorer

LEGO på Esquires liste over verdens cooleste kontorer

Nogle af os, går stadig på arbejde i traditionelle murstensbygninger og tager trappen for at ankomme til vores kontor, hvor vi indtager vores plads ved et grimt, men praktisk hæve-sænkebord.

Det er ikke den slags arbejdspladser, der kommer på mandemagasinet Esquires liste over verdens cooleste kontorer. Den er forbeholdt de arbejdspladser, der har tænkt ud af den meget omtalte boks. Steder, hvor man lige så gerne tager rutsjebanen som trappen. Eller hvor man, når man har fri og skal hjemad, træder direkte ud på skovbunden i stedet for på stenbroen.

Den liste har bladet netop offentliggjort, og legetøjproducenten LEGO er med som nummer fire ud af 10.

Indretningen af hovedsædet i Billund får følgende beskrivelse med fra Esquire:

”Ja, de ansatte her får lov til at udleve en fem-årigs drømme og arbejde inden i en kæmpe legoklods. De har en rutsjebane (naturligvis), bordfodboldborde over det hele, og gangarealerne ligner en legeplads fra et eventyr. Utvivlsomt lidt irriterende, hvis du er i dårligt humør.”

Her kan du se et par eksempler på, hvordan omgivelserne er for de ansatte i LEGO i Billund:     


 
Nummer et på Equires liste over cool kontorer er tegnestuen Selgas Cano Architecture, der ligger i en skov uden for Madrid:


Foto: Iwan Baan

Som nummer to har magasinet valgt Googles hovedkvarter i Zürich, der er indrettet af Camenzind Evolution. Indvendig ligner den neutrale bygning alt andet end et kontor med skilifte, tropemiljø, forede kuber til diskrete og magelige telefonsamtaler. Mest er Esquire dog faldet for biblioteksrummet:


Foto: Camenzind Evolution.

Det tredjefedeste kontor ifølge Esquire er Red Bulls hovedkvarter i London. Her har Jump Studios indrettet den futuristiske bygning med en stålrutsjebane som et alternativ til trappen:


Foto: Jump Studios 

LEGO er som sagt nummer fire på listen, og herefter kommer Airbnb's kontor i San Francisco. Ferieudlejningsportalen bor i et meget lyst og venligt byggeri, hvor de enkelte kontorer, der ligger rundt om den indre gård, er designet som små separate lejligheder:.


Foto: Emily Hagopian

Du kan se resten af listen hos Esquire.

LÆS MERE: Sådan kommer Danmarks nye trafikknudepunkt til at se ud

LÆS MERE: Sådan bor en japanske cyber-professor

LÆS MERE: Sådan investerer du dig rig igen