Har du ikke været en tur på den anden siden af jorden og haft muligheden for at opleve Jørn Utzons operahus i Sydney live, så får du nu den næstbedste mulighed.

Google inviterer nemlig indenfor, og giver i en interaktiv online-udstilling muligheden for at gå på opdagelse i et af verdens mest ikoniske arkitektoniske værker, der er på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Udstillingen, der netop er blevet offentlig tilgængelig, indeholder mere end 1.000 artefakter omhandlende operahuset, herunder nogle af de første skitser fra den danske hovedarkitekt Jørn Utzon, sjældne fotografier og et detaljeret indblik i bygningens mekaniske orgel, der er verdens største.

Google giver mulighed for selv at gå på opdagelse via en 360-graders video af koncerthuset samt en Street View-funktion, der lader brugeren bestemme, hvor de ønsker at bevæge sig rundt i operahuset, der i 2018 kan fejre 45 års jubilæum - hvilket sker samtidig med markeringen af hundredåret for Jørn Utzons fødsel.

Du kan se hele den omfattende udstilling her.

Siden 2011 har Google Cultural Institute givet mulighed for at se nogle af verdens kulturinstitutioner og kunstskatte online. Se fx udstillinger om Holocaust, Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år, og meget mere lige her. 

 Skitse af Jørn Utzon til opførelsen af Operahuset fra 1956. Foto: Google.  


LÆS OGSÅ: Her er luksushotellernes nye minimalistiske højborg 


LÆS OGSÅ: Samlerens guide: 11 lamper der ikke mister værdi

LÆS OGSÅ: 11 gode stole til dit spisebord