Bloody Mary
Foto: Phillip Ørneborg Styling: Agnes Buch. Bartender: Daniel Dam

Blodbad: Sådan laver du en velsmagende og frisk Bloody Mary

Alle kender den, for få drikker den. En vellavet Bloody Mary kan gå til flere lejligheder, men skal laves rigtigt. Sådan gør du.

clock 5 minutter
printer Print
plate 1 drink
  • 12 cl tomatjuice
  • 4 cl vodka
  • 1 knivspids selleri-salt
  • 3 skvæt Tabasco
  • 4 skvæt Worches-tershire Sauce
  • ½ tsk finrevet
  • peberrod
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • Isterninger
  • 1 stang bladselleri

Sådan gør du

  1. Fyld et glas med is og tilsæt tomatjuice, vodka, sellerisalt, tabasco, Worches-tershire Sauce, citron, peberrod, salt og peber.
  2. Rør det hele nænsomt sammen, og tilføj til sidst en selleristang, som i øvrigt også fungerer fint som rørepind.

Euroman_298_2990817.jpg

Brokker du dig over smagløs flymad?

Så har vi et lille tip.

Bestil en Bloody Mary, næste gang du befinder dig i luften. Ifølge en undersøgelse fra Cornell University i New York påvirker støj – for eksempel fra flymotorer – vores smagsløg i så høj grad, at vi har svært ved at smage sødt, mens umami-smage slår klarere igennem. Det er her, tomatjuicen – som er den vigtigste ingrediens i en Bloody Mary – kommer ind i billedet, fordi dens umami træder ekstra frem i de højere luftlag.

Den blodige cocktail smager nu ganske fremragende på landjorden, og du kan sagtens mixe den selv. Vi må insistere på, at du smider lidt penge efter en kvalitetstomat-juice, så den ikke smager for vandet. Og husk altid masser af is. En lunken smag af tomat og vodka bliver sjældent en succes.

En Bloody Mary er mest kendt som et side kick til din brunch eller som kur mod trætte tømmermænd, men den kan udmærket stå alene, når du trænger til lidt skarpt på en kold og blæsende efterårsaften eller forsøger at slå tiden ihjel i et flysæde.

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks, Cocktail, Alkohol og Opskrifter