Sæsonen er skudt i gang, fastelavnsbolle-sæsonen, altså. Og hysteriet med de lange køer ved de københavnske bagerier virker ikke til at være aftaget i forhold til sidste år. Folket vil have deres fastelavnsbolle og er klar til at lade sig ruinere.
Nogle holder evigt troskab til én bestemt, andre shuffler mellem den gammeldags, den svenske semlor-udgave og den med wienerbrød og bringer udførlige anmeldelser på deres Instagram-kontoer, naturligvis.
Nu melder en ny fastelavnsbolle sig på banen i København, og den har japansk islæt.
Annonse
Det er MUJI TeaHouse, som i anledningen af fastelavn er gået sammen med Andersen Bakery om to forskellige slags fastelavnsboller; den gammeldags med fyld af creme, chokolade på toppen, men hvor man som noget nyt også har drysset med matcha, og derudover serverer de en mere frisk udgave med æble og yuzu-flødecreme.
De opfordrer desuden til, at man nyder sin fastelavnsbolle med den japanske Sencha-te til, der er sødmefuld og rund i smagen, og som er den te, der drikkes mest af i Japan.
Du kan prøve det japanske fastelavnsbolle-sæt hos MUJI TeaHouse på Østergade 52 fra i dag og frem til 1. marts.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.