Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Det her er den mørkeste drink, du kan byde dine gæster denne vinter. Og nok også den mest velsmagende

Foto: Kenneth Pihl Nissen

Opskrift:

Det her er den mørkeste drink, du kan byde dine gæster denne vinter. Og nok også den mest velsmagende

En White Russian med en varm sweater på.

Ingredienser

  • 3 cl Kahlua eller en anden kaffelikør
  • 3 cl valnøddeinfuseret vodka eller valnøddelikør
  • 3 cl fløde
  • Isterninger
  • Kaffepulver

Sådan gør du

  1. Hæld kaffelikøren og den valnøddeinfuserede vodka i en shaker sammen med isterninger og ryst hårdt i 10-12 sekunder.
  2. Ryst ligeså fløden i en shaker fyldt med is i cirka fem sekunder eller til fløden skummer blidt.
  3. Hæld kaffelikøren og den valnøddeinfuserede vodka op i et langstilket glas, som med fordel kan have været en tur i fryseren inden. 
  4. Hæld nænsomt den rystede fløde oven på drinken, så den lægger sig som en hvid overflade.
  5. Drys evt. kaffepulver på toppen af fløden som pynt.

I de kolde måneder skal der også være noget mørkt til ganen. Og hvorfor ikke begynde ved en gammel klassiker i en moderne og mere årstidsaktuel forklædning. 

Green Walnut White Russian kan bedst af alt beskrives som en White Russian med en varm sweater på. Den serveres i et højstilket glas, og med et tyndt lag fløde på toppen ligner den i høj grad sig selv. I denne version indeholder den dog valnødder. 

”Denne drink er dyb i sin smag og egner sig perfekt til de mørke fredage og lørdage. Man kan også sagtens se den som et godt alternativ til en dessert,” siger Kirsten Holm. 

Hun driver K-Bar i Indre By i København og er kvinden bag det moderne bud på en White Russian. 

Nøddesmagen i drinken stammer fra den helt centrale ingrediens: vodka. Her er alkoholen blevet infuseret med grønne valnødder siden tidlig august, og processen er den samme, som når man laver hjemmelavet snaps.

Efter at have trukket to-tre måneder har de grønne valnødder farvet vodkaen lige så mørk som årstiden og tilført en smag, som egner sig perfekt til de kommende vintermåneder.