Opskrift:
Det her er den mørkeste drink, du kan byde dine gæster denne vinter. Og nok også den mest velsmagende
En White Russian med en varm sweater på.
Ingredienser
- 3 cl Kahlua eller en anden kaffelikør
- 3 cl valnøddeinfuseret vodka eller valnøddelikør
- 3 cl fløde
- Isterninger
- Kaffepulver
Sådan gør du
- Hæld kaffelikøren og den valnøddeinfuserede vodka i en shaker sammen med isterninger og ryst hårdt i 10-12 sekunder.
- Ryst ligeså fløden i en shaker fyldt med is i cirka fem sekunder eller til fløden skummer blidt.
- Hæld kaffelikøren og den valnøddeinfuserede vodka op i et langstilket glas, som med fordel kan have været en tur i fryseren inden.
- Hæld nænsomt den rystede fløde oven på drinken, så den lægger sig som en hvid overflade.
- Drys evt. kaffepulver på toppen af fløden som pynt.
I de kolde måneder skal der også være noget mørkt til ganen. Og hvorfor ikke begynde ved en gammel klassiker i en moderne og mere årstidsaktuel forklædning.
Green Walnut White Russian kan bedst af alt beskrives som en White Russian med en varm sweater på. Den serveres i et højstilket glas, og med et tyndt lag fløde på toppen ligner den i høj grad sig selv. I denne version indeholder den dog valnødder.
”Denne drink er så dyb i sin smag og egner sig perfekt til de mørke fredage og lørdage. Man kan også sagtens se den som et godt alternativ til en dessert,” siger Kirsten Holm.
Hun driver K-Bar i Indre By i København og er kvinden bag det moderne bud på en White Russian.
Nøddesmagen i drinken stammer fra den helt centrale ingrediens: vodka. Her er alkoholen blevet infuseret med grønne valnødder siden tidlig august, og processen er den samme, som når man laver hjemmelavet snaps.
Efter at have trukket to-tre måneder har de grønne valnødder farvet vodkaen lige så mørk som årstiden og tilført en smag, som egner sig perfekt til de kommende vintermåneder.