Ubat i Aalborg
Den første vegetariske restaurant i Aalborg.

Månedens restaurant: Aalborg har fået sin første vegetariske restaurant

Midt i januar blev det på en måde pludselig lidt grønnere i Aalborg. Som et slags falsk forår sprang Aalborgs første vegetariske restaurant ud i fuldt flot med grøn mad på menuen fra tidlig morgen til sen aften. Det er tid til at se nærmere på Ubat Veggie, som derfor er månedens restaurant i gastro.

Ubat Veggie er Nordjyllands første 100 % vegetariske og veganske restaurant. Underligt navn … Ubat. Veggie kan man bedre forstå. Men hvis man ved, at det er en anden Aalborg-restaurant, nemlig Tabu, der står bag Ubat – og i øvrigt ligger dør om dør med den nye vegetarrestaurant – så falder tiøren hos de fleste: ubat er jo tabu stavet bagfra – eller spejlvendt, om man vil.

Og det er da også kokken og madentreprenøren Michael Pedersen, som siden barndommen blot kaldes Miv lokalt, der huserer både på Tabu og Ubat – og i øvrigt også på tapasrestauranten CanBlau og bøfrestauranten Slagtebørsen, begge i Aalborg, og i Glashuset i Lønstrup i sommersæsonen.

Miv er fra Hirtshals og inkarneret nordjyde og kan ikke få nok af regionens råvarer, producenter og leverandører. Ubat har givet ham mulighed for at bringe de nordjyske grøntsager, frugter og mejeriprodukter 100 % i fokus, men han agter også at udvikle yderligere på forsyningslinjen og give endnu flere dygtige nicheproducenter muligheden for at afsætte afgrøderne til restauranten.

Da Ubat åbnede var det med ambitionen om at servere morgenmad fra kl. 8, men det har man nu rykket, så der først vanker noget kl.10-12. Der er et helt lille morgenmadskort, der bl.a. byder på en lille menu til 175 kr.: 3 ting fra kortet, afstemt af køkkenet, med surdejsbrød og smør til. Udover brød og boller med lokal ost, nøddecreme, marmelade mm. er der yoghurt med mysli, en æggeservering og en avocadoservering, vafler og sødt bagværk og altid en grødservering, der skifter efter sæsonerne.

ubat_12.jpg

Frokosten kan nydes kl. 12-15, og her er bl.a. et sortiment af snacks til 85 kr., salater, grillede sandwichs, avocado og gerne et par varme retter som risotto eller en tartelet med grøntsagsfyld – og selvfølgelig desserter og sødt bagværk (35 kr.-95 kr.)

Aftenkortet på Ubat kommer i spil kl. 17-20 – og her kan man bl.a. vælge mellem en vegetarmenu på 4 serveringer til 250 kr., og en veganermenu, ligeledes 4 serveringer, til 250 kr. Hertil kan man få sig en saft/juicemenu på 3 eller 5 glas til 150 kr./250 kr. eller en vinmenu på 3 eller 5 glas til 200 kr./350 kr. Saft og grøntsagsjuice er selvfølgelig hjemmelavet by Ubat og Tabu.

ubat_23.jpg

Og selvfølgelig er der også kaffe på kortet hele dagen, og den er økologisk. Og fik vi nævnt, at brød og kager er hjemmebagte? Mælken fås både som almindelig dansk øko, men også som plantemælk til veganeren. Vil man hellere have øl til sin grønne mad, så fås den økologisk fra Thisted bryghus. Vinen er som på Tabu egen importerede europæiske vine, dyrket af biodynamiske producenter. Ubat Veggie har åben tirsdag til lørdag.

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter og Mad