Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Chokolade-pandekage

Foto: Chris Tonnesen

Nem delemad: Sådan laver du chokolade-pandekage med is, nødder, granatæble og butterscotch

Det kan være skønt at arbejde på en gæstedessert over flere dage, især nu hvor vi er trukket indenfor og alligevel ikke forsømmer så meget ude i vinter-vejret, men det kan også af og til være dejligt bare at gøre det lidt nemt for sig selv. Det har Mira Arkin gjort, og du kan nemt gøre det efter.

Antal personer:

4 personer

Ingredienser

  • 3 store æg
  • 1 dl mælk
  • 100 g hvedemel
  • 1 spsk. kakao
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. smør
  • Vaniljeis
  • Chokolade
  • Pecannødder
  • Granatæblekerner

Butterscotch

  • 75 g smør
  • 125 g mørkt rørsukker
  • 1½ dl piskefløde
  • Salt

Sådan gør du:

Gastro_November_26655.jpg

  1. Pisk æg let sammen med mælk, og sigt mel og kakao i. Rør sammen med sukker og vaniljesukker til en pandekagedej.
  2. Sæt en støbejernspande i en kold ovn, og varm ovn og pande op til 200 grader.
  3. Tag derpå forsigtigt den varme pande ud af ovnen, og fordel smørret i panden.
  4. Hæld dejen på panden og sæt tilbage i ovnen.
  5. Bag i 12-15 minutter, til dejen har sat sig og soufflerer op i kanterne.
  6. Servér den varme pandekage med is, revet chokolade, hakkede nødder, granatæblekerner og butterscotch.

Butterscotch

  1. Kom smør i en gryde sammen med sukker og fløde. Lad det koge sammen i 10-15 minutter til en tyk karamel. Smag til med lidt salt.
  2. Lad karamellen køle lidt ned, før den bruges.