Opskrift: Chokoladekonfekt med varme krydderier a la Beirut
Journalist og madentusiast Morten Brink Iwersen fik serveret denne krydrede chokoladekonfekt hos en chokolademester i Beirut. Konfekten er perfekt som dessert eller snack til større selskaber.
Ingredienser
- 250 g nøddekerner
- 250 g mørk chokolade
- Salt
- 1 øko-appelsin
Udstyr: Rugbrødsform
Krydderisirup
- ½ vaniljestang
- 1 stjerneanis
- ½ kanelstang
- 2 kardemommefrø
- 2 spsk. honning
- Vand
Sådan gør du:
- Rist nødderne på en tør pande, afskal dem, hvis det ikke er gjort, og lad dem svale af.
- Temperér chokoladen og bland med de ristede nødder og en krydder- sirup, og tilsæt 1 nip salt. Hvor meget sirup, der tilsættes, kan justeres efter smag, jo mere af den, des mere sej og Toblerone-agtig konsistens får chokoladebarren.
- Lad chokoladebarren køle af og sætte sig i en rugbrødsform i 6-12 timer. Den smager klart bedst efter 12 timer.
- Servér med reven appelsinskal på toppen. Skær ’barren’ for med en stor kniv.
Tip: Vi brugte italienske hasselnødder, men pistacier eller mandler kan også gå an.
Krydderisirup:
- Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud, og rist dem på en tør pande sammen med resten af krydderierne, og stød derpå det hele i en morter.
- Kog de stødte krydderier op med honning og lidt vand. Lad vandet fordampe næsten væk, og filtrer siruppen.