Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sådan laver du dine egne rådhuspandekager

Foto: Flemming Gernyx

Opskrift:

Sådan laver du dine egne rådhuspandekager

Vi kan ikke alle sammen vinde VM i håndbold. Sådan kan du lave dine egne rådhuspandekager, som de gør det på Restaurant Mark.

Ingredienser

Pandekager

  • ½ stang vanilje                
  • ½ øko-appelsin                    
  • 2 æg
  • 40 g mel
  • 30 g sukker
  • 40 g smeltet smør
  • 150 g sødmælk
  • Karamelliserede mandelsplitter (se boks længere nede)
  • Friske granskud

Kagecreme

  • 100 g mælk 
  • ½ vaniljestang
  • 8 g æggeblomme
  • ½ æg
  • 24 g sukker
  • 8 g majsstivelse

Broken kvæde-gel

  • 100 g kvædepuré 
  • 30 g æblesaft
  • ½ tsk. kardemommefrø
  • 15 g sukker
  • 2,8 g Gellan 
  • 3,2 g Citras

Gran-curd

  • 20 g limesaft
  • 13½ g sukker
  • 10 g æggeblommer
  • ½ æg
  • 2 g maizena
  • 5 g blødt smør 
  • 20 g granskud

Sådan gør du:

Pandekager

  1. Flæk den halve vaniljestang, og skrab kornene ud. 
  2. Skyl og aftør den halve appelsin, og riv skallen af den. 
  3. Rør appelsinskal og vaniljekorn sammen med æg, mel og sukker. 
  4. Tilsæt lunt smeltet smør, og rør sammen.
  5. Tilsæt derefter sødmælken, og rør til en jævn pandekagedej. 
  6. Lad dejen hvile lidt, før pandekagerne steges.
  7. Rul de stegte pandekager, så der er hul som i et rør, og fyld op med kagecreme fra en sprøjtepose. Herefter rulles de fyldte pandekager stramt op i film og hviler på køl til anretning og servering. 
  8. Ved anretning pyntes de fyldte pandekager med broken kvæde-gel og gran-curd, og der toppes med karamelliserede mandelsplitter og spæde granskud som vist på foto. 

Kagecreme

  1. Varm mælken op.
  2. Bland resten af ingredienserne, og kom dem i mælken.
  3. Kog massen igennem, sigt og sæt
    cremen på køl.
  4. Hæld på sprøjtepose. 

Broken kvæde-gel

  1. Alt koges op, mens der piskes. Skal koges igennem. 
  2. Køles ned, til geleen har sat sig. 
  3. Blend derpå geleen glat, sigt og hæld på sprøjtepose. 

Gran-curd

  1. Alt blendes på Thermomix til 100 grader – eller koges op og blendes fint.
  2. Hæld på sprøjtepose. 

Karamelliserede mandelsplitter

200 g mandler koges ind med 40 g vand og 100 g sukker, mens der røres godt, indtil det bliver gyldent.