Opskrift:
Sådan laver du dine egne rådhuspandekager
Vi kan ikke alle sammen vinde VM i håndbold. Sådan kan du lave dine egne rådhuspandekager, som de gør det på Restaurant Mark.
Ingredienser
Pandekager
- ½ stang vanilje
- ½ øko-appelsin
- 2 æg
- 40 g mel
- 30 g sukker
- 40 g smeltet smør
- 150 g sødmælk
- Karamelliserede mandelsplitter (se boks længere nede)
- Friske granskud
Kagecreme
- 100 g mælk
- ½ vaniljestang
- 8 g æggeblomme
- ½ æg
- 24 g sukker
- 8 g majsstivelse
Broken kvæde-gel
- 100 g kvædepuré
- 30 g æblesaft
- ½ tsk. kardemommefrø
- 15 g sukker
- 2,8 g Gellan
- 3,2 g Citras
Gran-curd
- 20 g limesaft
- 13½ g sukker
- 10 g æggeblommer
- ½ æg
- 2 g maizena
- 5 g blødt smør
- 20 g granskud
Sådan gør du:
Pandekager
- Flæk den halve vaniljestang, og skrab kornene ud.
- Skyl og aftør den halve appelsin, og riv skallen af den.
- Rør appelsinskal og vaniljekorn sammen med æg, mel og sukker.
- Tilsæt lunt smeltet smør, og rør sammen.
- Tilsæt derefter sødmælken, og rør til en jævn pandekagedej.
- Lad dejen hvile lidt, før pandekagerne steges.
- Rul de stegte pandekager, så der er hul som i et rør, og fyld op med kagecreme fra en sprøjtepose. Herefter rulles de fyldte pandekager stramt op i film og hviler på køl til anretning og servering.
- Ved anretning pyntes de fyldte pandekager med broken kvæde-gel og gran-curd, og der toppes med karamelliserede mandelsplitter og spæde granskud som vist på foto.
Kagecreme
- Varm mælken op.
- Bland resten af ingredienserne, og kom dem i mælken.
- Kog massen igennem, sigt og sæt
cremen på køl. - Hæld på sprøjtepose.
Broken kvæde-gel
- Alt koges op, mens der piskes. Skal koges igennem.
- Køles ned, til geleen har sat sig.
- Blend derpå geleen glat, sigt og hæld på sprøjtepose.
Gran-curd
- Alt blendes på Thermomix til 100 grader – eller koges op og blendes fint.
- Hæld på sprøjtepose.
Karamelliserede mandelsplitter
200 g mandler koges ind med 40 g vand og 100 g sukker, mens der røres godt, indtil det bliver gyldent.